Fiica sau noua iubită? Un bărbat a fost pus în fața alegerii!

Am divorțat de soția mea, Veronica, acum 2 ani de zile, după 6 ani de căsnicie. Pur și simplu, la un moment dat am înțeles, că suntem oameni complet diferiți și nu mai vedeam sensul să continuăm această relație.

Avem o fiică împreună pe nume Diana. După divorț am decis să rămânem prieteni, eu le-am lăsat apartamentul și în fiecare weekend o luam pe fiică la mine.

După ceva timp, am cunoscut o altă femeie minunată. Părea că suntem făcuți unul pentru celălalt. Andreea o trata pe Diana foarte bine, uneori mergeam toți trei la cinematograf.

-Scumpule, mâine mama mea ne așteaptă în ospeție. – mi-a zis ea într-o seară de sâmbătă.

-Bine, o să mergem. – i-am zâmbit eu.

-Dar… hai să nu o luăm pe Diana cu noi. Doar știi că părinții mei nu vor aporba acest lucru, – a continuat Andreea.

-Adică „nu vor aproba”? Suntem în relații foarte bune cu părinții tăi. Ei cunosc foarte bine faptul că eu am un copil. Am divorțat de soție, dar nu mi-am părăsit copilul!

-Da, ai dreptate. Pur și simplu nu o lua mâine la noi. Îți este greu să-mi îndeplinești rugămintea?

-Te comporți ca o fetiță capricioasă. Eu te iubesc și te respect, dar i-am promis fiicei că mâine vom petrece timpul împreună. Nu o pot minți!

A doua zi am mers după Diana. Fosta soție m-a anunțat că peste câteva zile va fi nevoită să plece într-o deplasare și m-a rugat să am grijă de Diana pentru 10 zile, cât ea nu va fi în oraș.

I-am spus să nu-și facă griji și am luat-o pe Diana. Când am ajuns acasă, am descoperit că Andreea era plecată deja la părinți fără mine. Pe masă am găsit o fițuică: „Eu am plecat la părinți. Voi veni târziu.” M-am simțit puțin ofensat.

După câteva zile, Andreea mi-a zis că trebuie să discutăm ceva serios.

-Nu mai poate continua așa. Eu te iubesc dar nu vreau să te împart cu nimeni. – mi-a zis ea.

-Nici nu trebuie să mă împarți cu nimeni. Nu am amante, așa că sunt doar al tău. – i-am răspuns eu râzând.

-Nu îmi arde a glume. Vorbesc acum despre fiica ta. În cele din urmă vom avea copiii noștri și nu cred că este normal că o vei aduce la noi pe Diana!

-Andreea, eu nu te impun să o iubești pe fiica mea. Dar trebuie să o respecți și să o tratezi corespunzător. Cred că discuția noastră a luat sfârșit.

Ea s-a supărat. Iar eu am continuat:

-Apropo, am uitat să-ți spun că Diana va sta la noi câteva zile, cât mama ei va fi plecată în deplasare.

Ea a tăcut și s-a dus la culcare. Timp de câteva zile Andreea nu a vorbit cu mine. Nu știam ce să fac. O iubeam, dar și mai mult îmi iubeam copilul.

În curând, Diana a venit să stea la noi. Andreea practic nu vorbea cu ea, prefăcându-se că nu o observă. Fetița simțea atitudinea ei și era intimidată.

Am decis să le las puțin să se acomodeze una cu alta, mă gândeam să organizez ceva să facem împreună, poate așa Andreea își va schimba părerea și totul se va ameliora. Nu eram gata să mă despart de ea.

După câteva zile am mers la fosta mea soție acasă ca să iau niște lucruri pentru Diana. Întorcându-mă acasă am surprins o scenă foarte neplăcută.

-Ești obraznică și needucată! Cine ți-a dat voie să te bagi în lucrurile mele? -striga Andreea la fiica mea.

-Nu te supăra, te rog! Am vrut să fac puțină curățenie să-l bucur pe tata când se va întoarce acasă. Nu am făcut-o intenționat. – plângea Diana și încerca cu mâinile tremurânde să strângă lucrurile împrăștiate de jos.

-O să-ți arăt eu ție, cum să-ți bagi nasul printre lucrurile străine! – a strigat Andreea și a ridicat mâna, amenințând-o.

Eu am intrat în cameră. Andreea s-a întors speriată și pierdută.

-Ce se întâmplă aici? Nu îți pare că îți permiți prea multe? – am întrebat-o eu.

-Ce? M-am săturat de toate astea. Alege acum, eu sau ea! – a strigat ea la mine.

-Ce e de ales aici? Ea! – i-am răspuns eu și mi-am îmbrățișat fiica.

Andreea și-a adunat lucrurile în grabă și a plecat, trântind ușa. După plecarea ei parcă mi-a stat mai ușor pe suflet. De parcă am scăpat de o povară.

Niciodată nu am avut îndoieli sau regrete în privința deciziei pe care am luat-o. Ca ea vor mai fi multe, iar eu o singură fiică am!