„Fiica m-a invitat la nunta ei. Când am ajuns în oraș, am aflat durerosul adevăr!”

Irina făcea curățenie în casă atunci când a sunat telefonul. Era fiica ei.

-Bună, mamă! Ce faci? Îți sun să-ți spun o veste bună, eu și Andrei am decis să ne căsătorim. Nu vom face nimic pompos. Vom invita doar părinții și cei mai apropiați prieteni. Așa că te invit la nunta noastră!

-Dana, draga mea, sunt foarte bucuroasă pentru tine. Voi veni neapărat!

-Mamă, eu nu voi reuși să mai vin în sat până la nuntă, așa că te aștept la noi. Îți voi trimite adresa. Vei rămâne la noi după serbare, așa că nu îți face griji, bine? Apropo, nu ai vrea să ne ajuți cu niște bani? Părinții lui Andrei au achitat nunta, ne-au dăruit un apartament, poate și tu vrei să ne faci un cadou?

-Desigur, draga mea.

-Super, atunci îți voi expedia numărul de cont bancar, ne-am înțeles? Te iubesc nespus, ne vedem la nuntă, te-am pupat!

Irina a pus receptorul și și-a amintit cum și-a petrecut fiica în capitală să învețe. Când și-au luat rămas bun au avut o înțelegere, că se vor suna și se vor întâlni foarte des. Dar nu a fost să fie așa.

Femeia era fericită că își va vedea curând fiica. Îi era nespus de dor. A început să se pregătească de marele eveniment. Mai întâi de toate a scos în vânzare garajul și automobilul soțului, care a decedat cu un an în urmă. Cumpărătorul s-a găsit foarte repede.

După asta ea a primit invitație la nuntă. Atunci Irina a mers la bancă pentru a încasa banii de pe unul din conturi. Ea și regretatul ei soț adunau bani pentru a face reparație în casă. Dar, Irina a decis că nunta fiicei este mult mai importantă.

După câteva zile, femeia și-a făcut bagajul și a pornit la drum.

-Dana, fetița mea, vei veni să mă întâmpini? Peste o oră voi fi în oraș.

-Nu am cum să vin, oaspeții s-au adunat deja, nu va fi frumos din partea mea. Ia un taxi, bine? Acuș îți trimit adresa.

Irina a ajuns singură. A urcat la etajul 5, unde se afla noul apartament al fiicei sale. Chiar din curte se auzea muzica la volum maxim.

A sunat lung la ușă, dar nimeni nu deschidea. Apoi, niște tineri amețiți i-au deschis ușa. Irina nu a ezitat să intre, peste tot erau împrăștiate sticle goale, „oaspeți” adormiți pe podea.

Unul dintre bărbați a exclamat:

-Păi asta e mama Danei!

-Da, eu sunt. Dar Dana unde-i?

-Dana deja s-a îmbătat, doarme în camera ei.

S-a dovedit, că el era Andrei – mirele. În timpul discuției, Irina a aflat că aceasta era deja a 3-a zi după nuntă. Cu două zile în urmă a avut loc ceremonia oficială. Părinții lui Andrei le-au dăruit un apartament nou cu mobilă luxoasă și tehnică modernă. Irina a mers în dormitor unde și-a găsit fiica dormind. Ea a sărutat-o pe frunte, a mângâiat-o pe cap, apoi a plecat acasă.

Seara, când femeia era deja acasă, i-a sunat fiica:

-Mamă, de ce ai plecat așa devreme? Nici nu am reușit să te văd.

-Mi-a fost de ajuns. A fost o nuntă frumoasă. Mulțumesc de invitație.

-Mamă, de ce te superi? Doar nu puteam să te invit chiar la sărbătoare. Părinții lui Andrei sunt niște oameni respectabili, bogați, renumiți, iar tu nici nu știi cum să ții corect furculița în mână. Cum era să te așez lângă ei?

-Într-adevăr, cum… Bine, acum vreau să mă culc. Am obosit…