Femeia mereu are dreptate, chiar și atunci când nu are dreptate

Aproape jumătate din divorțurile din ziua de astăzi sunt datorate din cauza faptului că femeile decid principalele probleme în cadrul relației, iar bărbații găsesc greșeli în ceea ce privește culoarea perdelelor…

Dacă observăm atent, majoritatea dramelor de familie încep din cauza unor mici detalii.

Un cuplu de tineri căsătoriți au mers în Ikea. Fericiți și veseli, au intrat acolo, ținându-se de mână. Însă când au ieșit erau supărați și tăcuți, aproape de punctul de a divorța. Ce s-a întâmplat? Totul părea bine la început. Au ales tacâmuri, farfurii, perdele și tot felul de accesorii pentru casă. Dar apoi am auzit versiunea a ce s-a petrecut acolo din poziția ambelor părți.

El: „Cu ea este imposibil de trăit. S-a agățat de niște cești:”vai, ce drăguțe sunt!” Eu îi zic: “avem multe cești, acum trebuie să cumpărăm farfurii”. S-a supărat când i-am spus asta. Apoi perdelele – ei bine, mie nu-mi place portocaliul. Și pereții noștri sunt de culoare verde. Ea spune că se vor potrivi bine aceste culori și că nu-și va schimba părerea. Eu m-am enervat și din ciudă le-am luat pe cele verzi. Acum ea este în lacrimi…”

Ea: „El este un prost! Nu ascultă nimic, face doar ce își dorește el.”

O plimbare prin Ikea sau în orice alt mall – este cel mai bun test psihologic pentru cupluri. Trebuie să treci prin asta înainte de căsătorie. Îți vei da seama imediat dacă vei putea forma o familie cu partenerul tău.

Care partener din acel cuplu proaspăt căsătorit are dreptate? Bineînțeles că ea. În general, o femeie are întotdeauna dreptate, aceasta este formula principală care trebuie luată în considerare. Problema nu constă în faptul că gustul femeilor este în mod natural mai bun. Nu în faptul că ceștile vechi pot fi ușor înlocuite cu altele noi și mai frumoase. Ideea este alta. Să te lupți cu soția ta până transpiri și până ajunge ea să plângă din cauza culorii draperiilor – acesta este un declin moral.

Un bărbat ar trebui să urmeze vesel sfaturile soției, să se alinieze dorințelor ei și să dea din cap: „Desigur, iubirea mea! Să luăm perdele portocalii”. Chiar dacă nu-i plac. Îi vor plăcea cu siguranță în decurs de trei zile.

Un bărbat ar trebui să se gândească la spațiu, omenire și economie. Ei bine, și la fotbal, la un gadget nou. Un bărbat trebuie să acționeze în așa mod în viața de zi cu zi, ca prin acele acțiuni să-și vadă viitorul împreună cu persoana dragă. Un bărbat trebuie să decidă cele mai importante probleme. Ce să facă și de unde să obțină bani. Să fie calm, încrezător și puțin ironic. Culoarea perdelei – nu reprezintă domeniul lui.

Aproape jumătate din divorțurile de astăzi se datorează faptului că femeile decid principalele subiecte, iar bărbații găsesc probleme în alegerea culorii draperiilor. Inversare tragică. Stigmatul „divorțatului” sperie deja mai puțini oameni, cu excepția persoanelor de la sate probabil. Să trăiești de unul singur este greu, dar în doi este insuportabil.

Familia înseamnă compromisuri. Și acestea ar trebui să fie compromisuri masculine.

Eu însumi am ajuns la sfârșitul celei de-a doua căsătorii aflând acest adevăr simplu. Dar era prea târziu: spărsesem deja toate paharele vechi, dar nu îmi doream să cumpărăm altele noi.

Sunt fericite familiile în care soțul joacă din toată inima rolul de persoană ce poate fi ușor manevrată, manipulată. În lucrurile mărunte. Unei femei îi pasă de lucrurile mărunte. Femeilor le place să se adâncească în detalii. Cești, perdele, butonii soțului, unde să mergeți vineri seara.

Bărbatul s-a hotărât deja asupra celui mai important compromis din viața lui, căsătorindu-se. El a schimbat „libertatea unică pe un jug dureros”. Apoi sunt compromisuri mult mai mici, de care se vor ocupa femeile. Câteodată însă, trebuie să vă certați, altfel o femeie se plictisește. Acest lucru este neapărat necesar. Are nevoie de un bărbat, trebuie să se simtă uneori neîndreptățită, neînțeleasă, să se indispună, să exclame: „Nu înțelegi nimic!”. Atunci intervine rolul tău, atunci e timpul să fii de acord cu ea și să îi zici: „Ai dreptate, iubirea mea!”.

Și acesta este triumful ei. Nimic nu-i oferă unei femei atâta fericire, precum momentul în care partenerul ei – este de acord cu ea. Ea a câștigat, ce noroc, să curgă șampanie pentru toată lumea! Femeile se pot bucura din orice mărunțiș. Acum aș fi de acord cu fostele soții în toate. Da, e prea târziu, dar avem copii în comun. Și de ce să nu le oferi celor la care ții– chiar și celor cu care nu mai ești împreună – puțină plăcere. Am discutat prin WhatsApp cu prima mea soție, nu-mi amintesc din ce motiv. Ne-am certat un pic din cauza anumitor lucruri. În cele din urmă îi scriu: „Da, ai dreptate. Ca întotdeauna”. Nu i-am văzut fața, dar am simțit literalmente fizic cum a vibrat telefonul datorită triumfului ei feminin.

Femeia are întotdeauna dreptate. Chiar și atunci când a greșit. Este o formulă foarte simplă, foarte inteligentă, foarte elegantă.

Când cedezi în fața unei femei, ai cucerit-o și mai mult. O femeie nu uită niciodată ranchiunile, dar o femeie este întotdeauna foarte recunoscătoare pentru compromisuri. Dacă să folosesc o altă terminologie: ai pierdut bătălia, dar ai câștigat războiul. Iar relația dintre femeie și bărbat reprezintă un război fără sfârșit. Dacă era altfel, cu toții ne-am fi stins cu mult timp în urmă din cauza plictiselii.

Dar care dintre bărbații de astăzi este capabil să ducă un război cu grație, cine ar fi capabil să piardă? Foarte puțini. Este important ca bărbații să lupte până la capăt, să se certe, să obțină ce și-au pus în plan. Și când îți dai seama că unele drame de familie încep din cauza unor prostii, absurdități.

Ea a cerut să stingă televizorul: copilul lor de 2 ani doarme. El a refuzat. Ea l-a rugat mai insistent. El s-a supărat și a dat volumul mai tare. Copilul s-a trezit plângând. Amândoi s-au repezit spre pat. Apoi ea a spus furioasă: „Te-am rugat!”. El a lovit-o cu o palmă peste față. Acesta este un caz real. Și aceasta nu este o familie de alcoolici, ci o familie destul de decentă. Și fiecare dintre noi cunoaște o duzină de astfel de cazuri…

Doar cei puternici cedează. Oamenii isterici și nerăbdători – niciodată. Și suntem o țară de isterici și nerăbdători. Poate clima este de vină, poate istoria și faptele care s-au întâmplat în trecut, poate invazia sovietică sau Ceaușescu. Dar pe cine să dăm vina? Femeia va suferi, va îndura, iar în cele din urmă va ridica din umeri, va trece peste ambiția lui oarbă și va merge mai departe. De aici bărbatul încearcă să se ridice în grabă, plânge după soție și își cere scuze. Dar e prea târziu. Ea nu-și mai dorește nimic. Deși au locuit împreună o perioadă lungă de timp. Sufletul unei femei în așa situații este misterios și tare enigmatic.

Și același cuplu proaspăt căsătorit de la Ikea au divorțat după doar doi ani. Se pare că soțul nu a înțeles de ce soția lui nu-l mai suporta. La urma urmei, pur și simplu nu a vrut perdele portocalii.