“Escrocul de pe Tinder”: povestea tânărului care a câștigat până la 10 milioane de dolari, întâlnindu-se cu fete

Au existat escrocherii de secole. Au fost, sunt și vor fi. Doar că metodele de înșelăciune se schimbă, iar numărul acestor metode nu face decât să crească. Și având în vedere capacitățile tehnologice de astăzi, este posibil să efectuați o înșelătorie fără a pleca de acasă, folosind internetul.

Sarcina noastră este să avertizăm și în niciun caz să nu fim duși de nas de astfel de oameni. În acest articol, vom împărtăși cea mai notorie poveste de înșelătorie de pe Tinder.

Despre aplicația Tinder

Tinder este o aplicație mobilă special concepută pentru întâlniri. Interfața aplicației este foarte simplă, intuitivă și toată lumea o va înțelege. Trebuie doar să vă înregistrați în aplicație și să începeți să vă căutați a doua jumătate. Pentru a face acest lucru, pur și simplu parcurgeți opțiunile propuse, glisând la stânga sau la dreapta în dependență de preferință.

Dacă vă place, glisați fotografia spre dreapta; dacă nu, glisați-o spre stânga. Când selectați un potențial partener care vă place, primiți o notificare cu expresia „It’s a match!”.

Revenind la povestea noastră, într-o zi, acest „match” s-a întâmplat unei domnișoare, care devine eroina acestui material. O fată înregistrată pe Tinder – Cecilia. I-a plăcut tipul de pe site și chiar a doua zi s-au întâlnit personal. Utilizatorul Tinder s-a dovedit a fi un bărbat atrăgător și destul de bogat, numele lui era Simon.

Magia nu durează pentru totdeauna!

Totul a început să se dezvolte foarte repede. Chiar în prima zi în care s-au întâlnit, Simon a dus-o pe fata la aeroport cu mașina lui luxoasă Rolls-Royce, apoi au zburat la Sofia pentru o evadare romantică. Acolo, tipul i-a făcut cadouri fetei, a vorbit despre nuntă. Au căutat chiar o cazare potrivită în Londra unde să poată locui după nuntă.

Cu toate acestea, toate lucrurile bune ajung la sfârșit. Însă această poveste nu are deloc un final fericit. Într-o zi, Cecilia a primit o fotografie cu paznicul bătut al alesului ei Simon.

După cum i-a explicat mai târziu Simon, el a avut mari probleme. A început să o roage pe Cecilia să ia un împrumut bancar pentru o sumă mare de bani. În acest mod, le va da bani bandiților și totul se va rezolva, vor trăi din nou o viață frumoasă. Bărbatul a falsificat chiar documente fetei că ar fi lucrat într-o companie mare și că primește un salariu mare. Asta pentru ca banca să nu aibă îndoieli.

Ca urmare: Cecilia a rămas cu o datorie la bancă în valoare de 250 de mii de dolari, a vrut să se sinucidă. Acum urmează un curs într-un spital de psihiatrie.

Escrocul a avut multe victime pe Tinder

Apoi, când poliția a început să se ocupe de cazul Ceciliei, a devenit clar că nu a fost singura care a căzut în această înșelătorie. Și Simon avea o schemă – în timp ce ducea o fată în jurul lumii, oferindu-i cadouri, șic la maxim, victima anterioară era deja în împrumuturi care îi plăteau viața frumoasă, distracția și călătoriile.

Pe baza informațiilor primite, Simon a reușit să câștige aproximativ 10 milioane de dolari din escrocheria sa, și într-o perioadă foarte scurtă de timp. Cele trei fete care s-au îndrăgostit de toată această înșelătorie și-au împărtășit poveștile c-un regizor norvegian, datorită căruia a apărut mai târziu serialul “Escrocul de pe Tinder”.

De fapt, numele escrocului nu era Simon, ci Shimon Hayut. Desigur, nu este proprietarul unei mari companii, este cetățean israelian dintr-o simplă familie de rabini.

Astăzi bărbatul are 31 de ani, au început să-l cerceteze pentru fraudă încă din 2011 în patria sa. După ce Shimon a stat 2 ani într-o închisoare finlandeză. După ce a fost eliberat, escrocul a decis să nu rămână mult timp într-o țară și a început să călătorească în jurul lumii. A fost căutat nu doar în Israel, ci și în Germania, Danemarca, Norvegia etc.

Cum s-a terminat povestea?

În 2019, Shimon Hayut a sosit în Grecia cu documente falsificate, unde a fost arestat în siguranță și predat forțelor de ordine din țara sa natală. A stat cinci luni acolo închisoare și a fost eliberat mai devreme.

Acum escrocul este liber, lucrează ca consultant în domeniul afacerilor. Acum are o relație cu un model, dar fetele care anterior i-au devenit victimele încă își plătesc împrumuturile.

Mă bucur că pagina lui de Tinder a fost ștearsă definitiv. Deși acest tip este încă un escroc, cu siguranță va găsi o cale de ieșire din această situație.

Până în prezent, Cecilia, anterior victimă a înșelătoriei lui Hayut, a creat o organizație de voluntari pentru a sprijini victime ca ea. De asemenea, ea încearcă să se asigure că este introdusă o lege care ar putea proteja cetățenii de astfel de cazuri.