Era un bărbat familist, dar la 55 de ani, soțul a plecat pentru o femeie cu 20 de ani mai tânără…

Ce crezi, dacă un bărbat își părăsește familia, este trădător? Să nu fim atât de categorici, pentru că totul în viață este schimbător. După cum arată practica, chiar și cea mai stabilă căsătorie se poate sparge. Să salvezi căsnicia sau să începi una din nou o cale dificilă – totul depinde de tine.

Am o prietenă pe care toată lumea o invidia constant. Soțul ei este chipeș, fără dependențe nocive și un adevărat familist. Ei sunt împreună de peste douăzeci de ani și au împreună o fiică – Valentina, care a împlinit 19 ani. Toți anii au trăit împreună, economisind bani pentru a cumpăra un apartament pentru fiica lor. Au lucrat și în străinătate, dar nu s-au răsfățat acolo în mod deosebit.

Și dintr-o dată, când este timpul să trăiești pentru tine, viața ia o întorsătură neașteptată.

Soțul începe în secret să comunice pe internet cu o fată cu 20 de ani mai tânără. Ea nu încetează să-l uimească cu frumusețea, veselia și, cel mai important, noutatea ei. Și, de asemenea, știe să-l laude la timp, să se bucure de realizările lui în carieră și să-și arate interesul față de planurile lui de viitor. A fost ceva nou pentru el, care reușea să-l înveselească. Este posibil să reziste?

Bărbatul a rezistat. Chiar și comunicarea s-a întrerupt brusc. La urma urmei, a înțeles că acest lucru nu era bine pentru soția lui, cu care a trăit mulți ani. Dragostea a trecut de mult, dar simțul datoriei și al respectului rămâne.

Însă era destul de greu pentru el, era fascinat de acea domnișoară. Se comporta asemeni unui adolescent. Se închidea mult timp în baie, lăsa apa să curgă și vorbea cu ea – un interlocutor interesant pe care nu-l văzuse niciodată.

Era beat de atenția ei. După un timp, s-a coborât cu picioarele pe pământ și a încetat discuția pentru câteva săptămâni. Dar după, totul s-a repetat din nou: o forță incredibilă de atracție și un simplu cuvânt „Salut!”. Iar străina, neacordând atenție acestor pauze repetate, a continuat cu bucurie corespondența.
Au văzut poze unul cu celălalt, dar nu s-au grăbit să cadă de acord asupra unei întâlniri. Femeia avea o familie și un fiu minor. “Poate mâine totul va trece”. Așa sperau amândoi…

În acest moment, soarta își pregătea noul plan viclean. Erau destinați să se întâlnească în parcul orașului la ora prânzului. S-au uitat unul la altul și s-au recunoscut imediat. Două zâmbete și două perechi de mâini întinse unul spre celălalt. Au comunicat până la 2 dimineața pe internet și au rămas surprinși multă vreme de coincidența care s-a întâmplat în parc. În același timp, au fost surprinși de gândurile lor ce erau tot mai zgomotoase în capul lor: „Cum poți simți singurătatea în lumea reală, iar o relație neașteptată cu o persoană pe care nu o cunoști deloc să te facă să te simți împlinit?”.

Nu au așteptat mult timp. Deja după 5 luni, soțul, ascunzându-și ochii, i-a spus soției sale despre plecarea sa.

Și se mută în casa pe care au cumpărat-o fiicei lor. Locuință pentru a cărei achiziție și-au depus economiile comune și anii tinereții.

Era dreptul lui. La urma urmei, proprietatea este pe numele lui. Și fiica încă studiază, apoi, poate va întâlni pe cineva și nici nu va avea nevoie de un apartament.

Iată, din ce parte să privim această situație. Toată viața și-a asigurat familia, nu a jignit pe nimeni și nici nu a spus o vorbă urâtă. Soția lui a fost o femeie fericită toată viața, iar fiica lor studiază la o universitate prestigioasă. Are vreo vină soțul?

Deci, într-adevăr, în anii săi de declin, un bărbat nu are dreptul să-și asculte inima? La urma urmei, viața este atât de scurtă și nu o putem lăsa să se umple de monotonie și plictiseală. Nu trebuie să facem asta doar din cauza că ne vor condamna oamenii.

Este clar că femeia abandonată este foarte supărată pe soțul ei. Fostul soț și tânăra lui soție s-au mutat în apartamentul cumpărat pentru fiica lor, cu bani comuni. Douăzeci de ani de căsnicie la gunoi și cine va avea nevoie de ea la acea vârstă? Iar viitorul, care părea atât de luminos și sigur, este tăiat de trădarea unei persoane dragi. Ea zice:

– Fiica a crescut, iar bătrânețea este la orizont. Prietenele mă sfătuiesc să-mi găsesc un bărbat singur și să avem grijă unul de celălalt. Pentru ce? Nici nu vreau să încerc.