Emoționant: Pisica devotată își aștepta nemișcată stăpâna, care era internată în spital

Toată lumea vorbește doar despre fidelitatea câinilor, ei salvează oamenii în diferite situații, îi ajută pe copii, se filmează în filme. Dar pisicile sunt doar pentru frumusețe, noi le iubim iar ele încearcă cumva să ne suporte. Însă, această povestioară dovedește contrariul, pisicile ne iubesc și ne prețuiesc mai mult decât credem, doar că manifestă acest lucru altfel.

Totul s-a întâmplat într-un orășel mic din Rusia. O bătrâna locuia la periferia orașului, singură cu pisoiul ei Vasile. Copiii au plecat, soțul a decedat, nu avea pe nimeni să o ajute, doar prietenul patruped cu care împărtășea totul.

Femeia avea o pensie mizeră, așa că a decis să se angajeze la un magazin ca femeie de serviciu. În fiecare zi mergea la lucru, iar pisica o însoțea, rămânând să se plimbe în stradă. Iar spre seară, pisoiul se întorcea acasă, se așeza lângă poartă în așteptarea iubitei sale stăpâne. Când o vedea că se apropie de casă, alerga înaintea ei, ca un adevărat prieten.

Bătrâna se bucura că măcar cineva o aștepta acasă și, de fiecare dată, îi aducea câte ceva bunișor de mâncare.

Așa a continuat mult timp, pisica se plimba, își aștepta stăpâna și împreună se întorceau seara acasă. Toți îl știau pe pisoiul Vasile, uneori vecinii chiar îl hrăneau, văzându-l în stradă.

Dar iată că odată, pisica a rămas așteptând la poartă, stăpâna lui nu s-a mai întors, nu venea nimeni ca să o ia acasă. Vecinii vedeau că pisica a rămas singură, dar nu puteau înțelege ce s-a întâmplat.

Bătrâna femeie s-a simțit rău la serviciu și a fost internată la spital. A avut un atac de cord, au trecut câteva zile până când bunica a putut să vorbească din nou, iar primul lucru pe care l-a cerut a fost să îl găsească cineva pe Vasile, ca acesta să nu îndure foame.

Nici nu a fost nevoie să îl caute cineva, căci pisoiul stătea la poartă și își aștepta credincios stăpâna, înțelegând că ceva s-a întâmplat.

O vecină hrănea în fiecare zi pisica. Mâncând, aceasta se întorcea la postul ei, nu își părăsea locul pentru mult timp.

Bătrâna s-a bucurat mult să afle noutățile despre Vasile și chiar a început să se recupereze mai repede, a înțeles că este așteptată și iubită, deci, nu putea să plece chiar așa de ușor.

În curând, femeia a fost externată și s-a grăbit să se întoarcă acasă. Pisica a alergat să o întâlnească, așa cum făcea și înainte, pentru că așteptase atât de mult momentul acela.

Acum, bătrâna nu face un pas fără iubitul ei pisoi Vasile, deoarece datorită devotamentului lui a supraviețuit și s-a întors acasă.