După faptă și răsplată: poveste-parabolă care te va face să înțelegi cum funcționează legea bumerangului

Într-o zi, un cactus a înflorit în apartamentul unei doamne. Înainte de asta, a stat pe pervaz timp de 4 ani, arătând ca un om mohorât și nebărbierit și dintr-o dată, înflorind a făcut o surpriză frumoasă.”- E ciudat că mă consider o femeie rea, fără suflet”, se gândi femeia. “-Toate acestea sunt neadevărate, cactușii nu înfloresc la cei fără suflet și răi.”

Gândindu-se la cactusul ei înflorit, ea a călcat accidental pe piciorul unui bărbat posomorât în ​​metrou. Ca răspuns la observația lui, ea nu a țipat ca de obicei cu o privire jignită: „Ah, dacă ești un asemenea domn, atunci ia un taxi!”, Dar ea a zâmbit și i-a zis:

„-Nu fi supărat pe mine, te rog, nu am de ce să mă țin, dacă vrei, călcă-mă și tu pe picior și vom egali.”

Bărbatul sumbru a înghițit ceea ce avea să spună despre ea. Apoi a ieșit la stația lui și, cumpărând un ziar, în loc să fie nepoliticos cu vânzătoarea care s-a încurcat cu numărul ziarului, numind-o urât, i-a spus:

„- E în regulă, numără din nou, nici eu nu sunt puternic la matematică dis-de-dimineață.”

Vânzătoarea, care nu se aștepta la un asemenea răspuns, s-a emoționat și i-a dat gratuit două reviste vechi și o grămadă de ziare vechi pensionarului – care era un client obișnuit căruia îi plăcea foarte mult să citească presa, dar care își cumpăra doar un singur ziar mai ieftin, în fiecare zi.

Bătrânul mulțumit a plecat acasă cu un braț de ziare și reviste. După ce s-a întâlnit cu o vecină de la ultimul etaj, el nu a făcut un scandal cum obișnuia zilnic pe această temă: „Copilul tău pălește în podeaua apartamentului ca un elefant și mă deranjează, trebuie să-l educi mai bine”, dar a privit și i-a zis:

„-Vai, cât a crescut fiica ta, nu înțeleg cu cine semăna mai mult cu tine sau cu tatăl ei, dar acum mi-am dat seama. Cu siguranță va fi o frumusețe, am un ochi antrenat.”

Vecina și-a dus copilul la grădiniță, dupa asta a ajuns la programarea la doctor pe care o avea și nu a strigat la doamna de la recepție, care i-a făcut programare la ora greșită, ci i-a spus:

„-Hai, nu-ți face griji, uneori mai uit și eu anumite lucruri.” La rândul ei, recepționista i-a zis: „Stai un minut, eu o să verific cu doctorul și te poate vedea în câteva momente.”.

O bătrâna, după programare, nu a început să ceară să i se prescrie un medicament foarte eficient, și ieftin, care ar putea ajuta instantaneu la vindecarea bolii, și nu a amenințat că va trimite plângeri la toate instanțele până la Curtea pentru Drepturile Omului de la Strasbourg dacă refuză să-i ofere acea prescripție, dar a oftat și a spus:

“- Încă nu sunt complet nebună, înțeleg că bătrânețea nu se vindecă, dar dumneata, doctore, iartă-mă că m-am târât neîncetat la tine de parcă aș fi la serviciu.”

Doctorul, îndreptându-se spre casă seara, a văzut un cuplu tânăr, extrem de îndrăgostit. Ceea ce l-a făcut să-și amintească de soția lui și de relația lor. Dintr-o dată s-a gândit că în viața lor apare rutina obișnuită de zi cu zi. Cedând unui impuls brusc, s-a oprit la cea mai apropiată florărie și a cumpărat un buchet de flori, apoi a luat prăjitura preferată a soției lui și a condus până acasă, a urcat la etajul al treilea și a bătut la ușă.

“- Am cumpărat o prăjitură, doar că mi-am pus din greșeală servieta pe ea și și-a stricat forma. Dar acest lucru nu este înfricoșător, nu va afecta gustul. Ți-am cumpărat și flori, doar că și ele sunt puțin șifonate din cauza aceleiași serviete. Dar mă gândesc că-și vor reveni, tu ce crezi?”

„-Cu siguranță!”, a răspuns femeia, le vom resuscita!. “Și am o veste bună. Imaginează-ți, m-am trezit azi, mă uit la fereastră și cactusul meu a înflorit. Îl vezi cât e de frumos?”