„După 35 de ani de căsnicie, mi-am înșelat soția și acum trăiesc ca în închisoare…”

Nu e ușor să vorbesc despre asta, dar se pare că e necesar. 

Am trăit cu soția 35 de ani de căsnicie, am trecut prin multe împreună. Avem trei copii frumoși. Fiecare dintre ei are acum un serviciu foarte bun și o căsnicie fericită, datorită soției mele care s-a rugat mult pentru asta.

După ce am ieșit la pensie, eu și soția am decis să investim economiile într-o afacere și rezultatul a depășit toate așteptările: nu am mai avut atâția bani în viața mea. Deodată, am devenit membru al „clubului miliardarilor” și viața mea s-a schimbat. Se părea că o singură femeie – cea cu care am trăit de atâția ani – nu este de ajuns…

Ne-am mutat într-o regiune de prestigiu, ne-am schimbat mașinile pe altele mai noi și mai luxoase. Am început să fiu invitat la evenimente importante și recepții private. În jurul meu erau prezente femei tinere și frumoase, și toți cunoscuții mei aveau însoțitoare mai tinere.

Apoi, am întâlnit-o pe ea – să o numim Dolly. Tânără, fermecătoare, nu-și lua ochii de pe mine, era gata de orice și eu „m-am îndrăgostit”. Dar ea avea o condiție: eu trebuia să mă căsătoresc cu ea.

Prima mea soție nu m-a făcut niciodată să sufăr. Mă susținea în toate încercările și nevoile mele. Ea era foarte credincioasă și, cred eu, datorită acestei credințe, copiii noștri au crescut în oameni fericiți și de succes.

Odată am fost în ospeție la Dolly și mama ei – de aceeași vârstă cu soția mea, ea a pregătit prânzul. După care a început să-mi prezinte condiții, spunând că îi pasă de fericirea fiicei. Ea și Dolly mi-au dat trei luni, ca să îi explic totul soției și să divorțez de ea, în caz contrar nu ne mai vedeam niciodată.

Întorcându-mă acasă, am început să o acuz pe soția mea de toate lucrurile reale și ireale. Ceartă după ceartă și eu într-adevăr am început să o urăsc. Am adunat un consiliu de familie, pentru a le deschide ochii cine este ea. În lista „păcatelor” au intrat kilogramele în plus și credința ei fanatică. Eu spuneam, că rugăciunile ei nu sunt altceva decât vrăji, o învinuiam că are o relație cu pastorul…

Ea a ascultat toate atacurile mele, apoi a spus: eu știu, care e problema și te cedez acelei blonde tinere, după care alergi. După aceste cuvinte, toți s-au năpustit asupra ei.

Soția a plecat în aceeași zi. Majoritatea lucrurilor din casă îi aparțineau ei, dar ea nu a luat nimic. Copiii au încercat să intervină, dar cu argumentele și minciunile mele i-am convins și pe ei.

După obicei, am plătit pentru Dolly o răscumpărare unchilor ei. M-am simțit rege – exact două săptămâni, cât a durat luna noastră de miere. Desigur, este ceva deosebit când ești însoțit de o astfel de frumoasă la petreceri. Dar cu asta e totul, eu trăiesc în infern.

Dolly e destrăbălată, ignorantă, fără inimă. Ea îmi irosește banii. Nici măcar nu facem sex, am început să am o tulburare de erecție. Sunt aproape sigur că are pe altcineva.

Nu pot să recunosc asta și să spun nimănui. Îmi este dor de soția mea. De bunătatea ei.

Nimeni nu are grijă cum mă alimentez, așa că am început foarte des să mă îmbolnăvesc. Dolly nu lucrează, stă acasă. Ea mi-a născut un copil, dar nu sunt sigur că este al meu. Comunicarea cu el nu îmi aduce acea bucurie, pe care o aveam cândva alături de copiii și nepoții mei.

Copiii s-au îndepărtat de mine. Dar mama lor – ea e bine. Dumnezeu întotdeauna i-a auzit rugăciunile și i-a răspuns la ele. Fără mine, ea arată mai tânără și mai fericită.

Acum înțeleg: în viața mea a venit apusul. Nu are sens să vrei să fii cu cineva care trăiește răsăritul. Cu toată dorința, dar eu nu pot să mă prefac că sunt un bărbat în floarea vârstei.

Aș da totul, pentru a întoarce timpul înapoi. Îmi imaginez, cât de minunat ar fi fost să îmbătrânesc alături de cea, cu care mi-am trăit tinerețea. Am comis o greșeală groaznică, dar nu pot spune nimănui despre asta. Mă simt ca un prizonier – în suflet și în propria casă…