Din auzite: Câteva povești de birou care te vor face să râzi cu poftă!

După unele istorioare, îți vine să zici: „Anume de asta eu nu lucrez în birou”, iar altele, dimpotrivă, arată că viața angajaților din birou nu este chiar atât de plictisitoare, cum obișnuim să credem.

Era toiul verii. O căldură insuportabilă. O încăpere mică fără aer condiționat, iar noi – patru angajați, epuizați de căldură. Am decis să vorbim cu șeful. „L-am prins” când a intrat la noi în birou, i-am expus cerința noastră. Dar el ne-a refuzat, a spus că listele pentru achiziționarea echipamentelor s-au făcut la început de an. Era târziu de schimbat ceva. Și brusc, ca într-o comedie prostească, la rochia mea de vară s-a rupt o bretelă. Șeful, holbându-se câteva secunde la sutienul meu, a zis: „Și totuși, nu!”

***

O colegă a adormit la serviciu în fața calculatorului. Noi nu am trezit-o, știam că la ea venise o veche prietenă și ele s-au distrat jumătate de noapte. Intră șeful. Ea se trezește și începe să apese pe tastatură cu o față serioasă. El o privește, bufnește în râs și îi zice: „Ana, avem o pană de curent în clădire. Deja de vreo două ore.”

***

Nu lua mâncarea colegilor din frigiderul comun – vei fi pedepsit! Un coleg de-al nostru, amator de a mânca alimentele altora, odată a mâncat o bucată de daphnie congelată. A spus, că a avut senzații de nedescris. Pur și simplu, o altă angajată a cumpărat mâncarea pentru peștii din acvariu și a pus-o în frigider.

***

Șeful nostru obișnuiește să adune vasele murdare din chiuvetă și să le arunce la coșul de gunoi. Prin urmare, înainte de sosirea femeii de serviciu, avem întotdeauna un Quest: găsește-ți ceașca în gunoi.

***

În fiecare dimineață, eu obișnuiesc să fac unele exerciții de yoga. Și întotdeauna mă filmez, pentru ca mai apoi să văd ce fac corect și unde greșesc sau pentru a-mi urmări progresul. Recent am văzut, că nu am deconectat regimul „Sesiune” și acel videoclip a fost disponibil pentru vizualizare în toate cele 30 de birouri ale noastre…

***

Pentru ca să nu îmi împart ciocolata cu nimeni, atunci când o cumpăr o rup deodată în bucățele și îi desfac ambalajul. În birou scot câte o bucățică din geantă, fără ca să mă vadă și audă nimeni.