Dacă nu ai primit ceea ce ai cerut, vei primi cu siguranță altceva mai bun…

Această poveste te va face să meditezi..

Am în viața mea am doi oameni pozitivi – în cel mai bun sens al cuvântului. Coafeza Margareta – are cincizeci de ani, este plinuță și uluitor de frumoasă.

Și șoferul unui camion – Marcel, care dintr-un sat îndepărtat a ajuns la București și a învățat să fie șofer acolo. Și a învățat foarte bine limba română.

A reușit să scape de sărăcia cumplită, fără ajutor și sprijin. Acum are deja propria lui garsonieră. Și se gândește să-și ia mașina.

Între timp, și-a cumpărat un abonament la un club de fitness de elită cu o sumă mare de bani. Chiar dacă era la reducere, tot era foarte scump. Nebun de scump pentru el.

A făcut asta pentru că a urmărit diverse antrenamente pe net. Discursuri ale unor guru de afaceri care îl sfătuiau să se afle printre cei bogați, asta îl va motiva.

La început totul a fost foarte rău. Ceilalți mereu râdeau de Marcel sau îl priveau cu uimire. Pentru că avea o pereche de pantaloni chinezești și un tricou simplu. Și pentru că făcea amuzant exercițiile.

Și pentru că în general, Marcel arăta ca din filmul despre copiii fără adăpost „Un bilet la viață”. 

A venit la sala de fitness după tura lui, obosit. A exersat cu sârguință. Și apoi pleca în garsoniera lui și chiar plângea uneori. Din cauza singurătății.

A visat să devină bogat, să devină milionar. Sau miliardar.

În zilele următoare, s-a apropiat de el o vecină – Margareta, care locuiește în același bloc. Are și ea o garsonieră cu fiica ei. Ea a venit și i-a făcut un cadou magnific, încântător, frumos! Marcel a fost chiar uluit!

A tricotat un pulover cu un fulg de nea! A tricotat mult timp. Un pulover roșu și un fulg de nea mare pe piept. Ea i-a întins cadoul, s-a înroșit și a fugit. Dar el nu a reușit să o ajungă din urmă – din cauza uimirii.

A reușit peste câteva ore să dea de vecina lui, apoi a invitat-o politicos la o cafea. Au ieșit, s-au cunoscut mai bine. S-au sărutat și așa a început dragostea…

Spuneți: care este legătura dintre un club de fitness de elită și un pulover roșu cu fulg de nea? A vrut să se îmbogăţească! Și a primit dragoste și un pulover.

Știi, acolo sus, El știe mai bine de ce avem nevoie pentru a fi fericiți. Și uneori înlocuiesc un cadou cu altul, mai valoros și mai necesar.

Uite, acum analizează, poate în loc de ceea ce nu ai primit, ai primit ce e mai bun? Mult mai bine? În loc de promovare – sănătate. În loc de milioane – iubire. Se întâmplă des.

Dar Marcel a înțeles. Și a mulțumit Celui care i-a dat un dar; i-a dat tot ce e mai bun.

Cu toate acestea, participă în continuarea la cursuri plătite. Odată ce a început, nu poate renunța așa ușor! A renunța la tot și toate este imposibil – acesta este credo-ul lui.

A devenit foarte interesat de cuvântul „credo” și i-a găsit sensul. Încăpătânat este Marcel! Cred că se va îmbogăți cu adevărat. Acum are pe cineva de care să aibă grijă…