Curățenia în casă îți poate schimba radical viața! Eu am încercat și știi – chiar funcționează!

În viața mea, de multe ori am fugit de acasă. Mai întâi din casa părintească în căminul studențesc, iar apoi chiar în alt oraș. Acolo dintr-un apartament în altul, unde eu apăream doar pentru a dormi, a mă spăla și a mă odihni un pic. Eu căutam cu disperare sentimentul de acasă – de liniște, armonie, ordine – peste tot, cu excepția casei mele.

Totul s-a schimbat în toamna anului trecut. Pentru a-mi alunga tristețea de după divorț, eu mă plimbam prin centrul orașului și am ajuns în librăria mea preferată, unde „întâmplător” am dat de o carte interesantă, dedicată importanței curățeniei în casă. Citind acea carte dintr-o înghițitură, eu m-am apucat de curățenia generală în casa, dar și în viața mea.

Curățenia a continuat aproape două luni, în timpul cărora eu în fiecare zi scoteam din casă câte 2-3 sacoșe mari cu lucruri, care la gunoi, care pentru a fi dăruite. Se părea că nu există capăt la toate aceste boarfe, încălțăminte, hârtii, cărți, veselă, cosmetică, pe care demult nu le mai foloseam.

Există două motive, pentru care ne este frică să ne debarasăm de lucrurile din viața noastră: atașamentul față de trecut sau frica față de viitor. Anume de asta curățenia generală a casei ne ajută să scăpăm de acești factori puternici, care ne rețin dezvoltarea și ne împiedică să fim fericiți.

Printre numeroasele lucruri, care au părăsit locuința mea în timpul curățeniei, îmi amintesc în special de următoarele: 

1.Paltonul surorii mele – l-am înmânat prietenei mele la începutul iernii. Ca rezultat, deja după două săptămâni mi-am cumpărat prima blană naturală din viața mea, pe care am purtat-o întreaga iarnă.

2.Toată lenjeria de corp purtată – am aruncat-o, înlocuind-o treptat cu alta mai frumoasă și de calitate, fapt ce mi-a ridicat brusc încrederea în sine și în propriul farmec.

3.Colecția mea de cărți despre cancer, pe care am adunat-o timp de mulți ani cu gândul „în caz că mă îmbolnăvesc”. Am dat-o la bibliotecă și am scăpat de gândurile negative ce mă urmăreau.

4.O cutie de pantofi plină cu monede – le-am dus la bancă, pentru care mi-au dat 50 de lei, după care am început să am mai mult respect față de banii câștigați prin propria muncă.

5.Toate certificatele și diplomele de pregătire suplimentară. Cunoștințele mele nu sunt în bucățile de hârtie, ci în capul meu.

6.Televizorul! Eu și așa nu prea îl priveam, iar acum mi-am eliberat un raft pentru creațiile artistice, cele vechi și, sper, pentru altele noi.

8.Dulapul și comoda, care s-au eliberat după curățenie, le-am dăruit rudelor. Acum am foarte mult spațiu liber în cameră unde mă pot mișca, dansa, face yoga și chiar să mă joc cu câinele.

Acum o să vă povestec despre acele achiziții, pe care fiecare le poate obține în urma curățeniei în casa sa: 

1.Timp – Acum am mai mult timp pentru că nu trebuie să caut un lucru prin grămezile de alte lucruri, a dispărut necesitatea de a muta lucrurile inutile dintr-un loc în altul.

2.Liniște – Viața într-adevăr devine mai liniștită, când știi ce și unde se află în propria casă.

3.Posibilități – Ele apar peste tot. Eliberând spațiul în casă, ne pregătim astfel pentru schimbările din viața noastră.

4.Energie – Ea devine mai concentrată și mai puternică. Nimic din jur nu te mai distrage și în sfârșit îți poți stabili noi obiective.

5.Eliberare – Scăpând de lucrurile inutile, legate de emoțiile noastre vechi, de ofense, temeri, dureri și suferințe, noi începem o nouă viață cu sufletul deschis și ușurat.

6.Plăcere – Este mult mai plăcut să locuiești într-o casă curată și confortabilă, și această bucurie se răsfrânge treptat și asupra altor aspecte ale vieții.

Iar cel mai important lucru pe care l-am obținut în urma acestei curățenii este acel sentiment de acasă, pe care îl căutam atât de mult peste tot. Pentru prima dată eu mă grăbesc să mă întorc acasă, să deschid ușa și să mă scufund în îmbrățișarea ei caldă și confortabilă.