Să naști la 67 de ani: Cum arată fiica celei mai bătrâne mame din România

Eliza Maria Bogdana Iliescu, fiica celei mai bătrâne mame din România, are 14 ani, face muzică, participă la diferite concursuri și are premii la concursuri școlare.

Eliza s-a născut în 2005, pe data de 16 ianuarie. Mama ei, Adriana Iliescu, avea 67 de ani pe atunci și a intrat imediat în cartea recordurilor, ca cea mai în vârstă mama din România. Copilul a fost conceput în urma unei fertilizări In Vitro și, deși mulți au criticat-o, Adriana nu a luat în seama gurile rele și a adus pe lume o fetiță sănătoasa cu care se mândrește foarte mult.

Adriana și Eliza au o relație specială. Mama investește în singura fiică toată puterea, experiența și cunoștințele. Femeia participă la viața socială a fetei, iar cea din urmă este foarte ascultătoare și bine crescută.

Adriana Iliescu nu este exigentă în ceea ce privește educația. Femeia spune că Eliza nu va merge în cluburi și chiar i-a transmis un set de reguli, pe care fiica sa va trebui să le respecte și în cazul în care mama ei nu va mai fi.

„După ce va deveni majoră va putea avea un prieten, însă dacă am să mai fiu, va trebui să-l cunosc și să-mi dau acordul. Așa am fost crescută eu și așa vreau să crească și ea. Nu agreez telefoanele și calculatoarele în viața unui copil. El trebuie să crească printre cărți, nu printre jocuri violente, care nu-i dezvoltă cu nimic inteligența și personalitatea”, a scris Adriana Iliescu în „testamentul” pentru fiica ei.

După specialitate, mama Elizei este profesoară de limbă și literatură română. Mama o pregătește personal pe fiica ei pentru examene și teste, fără a recurge la serviciile altor profesori. Cu toate acestea, femeia menționează că ea nu are bani pentru ca să-i achite copilului studiile universitare, astfel cele două depun toate eforturile, ca adolescenta să învețe bine și la facultate, pe viitor, să aibă o bursă.

Deși s-a căsătorit la 20 de ani și a rămas imediat însărcinată, aceasta a pierdut sarcina din cauza unor motive medicale, apoi ea împreună cu soțul au suferit de tuberculoză. După ce soțul său a murit și femeia a înțeles că nu mai poate naște copii pe cale natură a apelat la fertilizarea In Vitro. Curios este faptul că medicul care a făcut procedura, în baza unui contract, va fi tutorele fetei în cazul morții mamei sale.