Am decis să fac un mic experiment: Am exclus din viață oamenii, care nu au timp pentru mine!

Cunoști asemenea prieteni iubitori, fideli și grijulii care sunt mereu alături, indiferent de ce nu s-ar întâmpla? Iată eu eram acel om. Întotdeauna am trăit, ținând cont de regula că de prietenie, ca și de flori, trebuie să ai mare grijă – doar așa vor înflori.

În caz contrar, relațiile se vor usca și vor muri foarte repede. Așa că am investit întotdeauna puteri pentru a menține prietenia. Întotdeauna mi-am dorit să fiu alături de oamenii, pe care îi iubesc.

Din păcate, nu întotdeauna primeam o reacție adecvată din partea celor, față de care îmi manifestam grija. Dar îmi spuneam: „tratează-i pe alții așa, cum ți-ai dori să fii tratat”. Cei care sunt destinați să fie în viața ta, vor fi acolo. Oamenii vrednici vor veni cu siguranță spre lumina ta.

Toate acestea au continuat până când într-o zi am înțeles în cele din urmă că mă dăruiesc oamenilor nepotriviți. În sfârșit, eu am văzut adevărul, care era chiar în fața mea de-a lungul acestor ani. Am realizat, că în tot acest timp eu mă mințeam.

Oamenii nu întotdeauna te tratează, cum îi tratezi tu. Unii rămân cu tine doar pentru a se folosi de bunătatea ta. Ei apar doar atunci, când au nevoie de ceva de la tine. 

Așadar, am făcut un mic experiment. Am încetat să sun. Am încetat să merg în ospeție. Am dispărut complet. Am vrut doar să văd, câte „flori moarte” eu îngrijeam în toți acești ani.

Realitatea crudă m-a zdruncinat. Ea mi-a frânt inima, dar în schimb am înțeles ceva despre oamenii, care mă înconjurau până acum.

În cele din urmă, eu am decis să mă iau în mâini și să îi exculd din viață pe toți cei, cărora nu le păsa de mine. Trebuie să spun, că pe mulți dintre ei îi consideram prieteni buni. După toate astea am simțit o adevărată ușurare.

Prietenia este o stradă cu două sensuri. Nu te poți aștepta să primești ceva, dacă nu oferi nimic în schimb. Aceasta este o lege a vieții. 

Dacă într-adevăr îți pasă de o persoană, vei fi alături, indiferent cât ești de ocupat. Nu există scuze, atunci când iubești pe cineva. Ai grijă de o persoană dragă, pentru că singur îți dorești asta. Și nu există asemenea loc pe Pământ, unde ți-ai dori să fii mai mult, decât alături de un prieten, care are nevoie de tine.

Așadar, am decis că ajunge să mă ofer oamenilor, care nu sunt capabili să aprecieze asta. Eu merit să fiu înconjurată doar de prieteni, care sincer mă respectă și mă iubesc.

Am obosit să salvez relații, care, din păcate, erau moarte de la început. Am obosit să fiu alături de oameni, care nu au niciodată timp pentru mine. Am obosit să mă prefac mereu, că totul e bine, când asta nu e deloc așa. Am decis, că nu voi mai permite oamenilor să facă abuz de bunătatea mea.

Nu am chiar atât de mult timp, pentru a-l pierde cu oamenii, care nu vor să mă iubească așa, cum îi iubesc eu. Îi exclud din viața mea pe cei care mă rănesc, mă neglijează, mă părăsesc în momentele dificile, dar apar doar atunci când este nevoie de ajutorul meu.

Aș prefera să am un singur prieten fidel și grijuliu, care într-adevăr mă iubește, decât să-mi risipesc viața cu oamenii, care doar se prefac. Calitatea este mai importantă decât cantitatea – mereu și în toate.