Această bunicuță nici nu și-a imaginat ce fel de pisică a luat acasă din stradă

Istoria acestei femei o să te șocheze. Iată cum a fost răsplătită pentru bunătatea sa.

Totul s-a întâmplat în orașul Oziorsk, Federația Rusă. O bătrânică a găsit un pisoi în stradă și a decis să-l ia acasă, să-l îngrijească.

Pisoiul a crescut foarte mare, mai mare decât ceilalți motani, dar bătrânica n-a rămas foarte uimită, întrucât l-a hrănit doar cu lapte, smântână și brânză de casă.

Femeia își adora pisoiul. Era ca un nepoțel pentru ea.

Într-o noapte, în casa bătrânei au dat buzna hoții. N-au stricat decât încuietoarea și au intrat foarte ușor în locuință.

Motanul băbuței dormea în acest timp în dulap, pe raftul de sus, unde erau fularele bunicii. Auzul și somnul superficial de felină l-au derminat să reacționeze foarte rapid la oaspeții nepoftiți.

În câteva minute, pisoiul l-a mușcat pe unul dintre hoți de gât, lăsându-l imediat fără suflare. Pe altul l-a rănit atât de rău că a fost transportat direct la reanimare, iar al treilea a avut noroc – a reușit să fugă.

Polițiștii și medicii au rămas șocați de cele întâmplate. Pisoiul, de fapt, era un manul – o specie de felină, care trăiește în stepele din sud-estul Siberiei, Asiei Centrale, Mongoliei și Chinei. Un lucru curios este faptul că aceste pisici sălbatice sunt considerate imposibil de domesticit.

Specialișii au fost nedumeriți și de faptul că această specie a fost găsită în zona populată de oameni.

În general, pisica manul este considerată un animal neagresiv, însă atunci când își apără habitatul, ea îi atacă pe oaspeții nedoriți.