8 Istorioare scurte, care demonstrează că iubirea adevărată totuși există!

Desigur, poți fi un sceptic înrăit și să nu crezi în dragoste. Cu toate acestea, este destul de dificil să negi manifestările ei.

Am adunat 10 povestioare din viața oamenilor, care dovedesc că iubirea adevărată încă există!

Soțul a plecat la o petrecere corporată cu ședere peste noapte. Face parte dintr-o echipă tânără, veselă. Au și fete tinere și drăguțe. S-a întors cu mahmureală, am încredere în el, dar totuși eram puțin geloasă. Ne-am culcat, el a adormit primul. După un timp, am decis să-l sărut. Am luat una în nas. De pe somn, a crezut că încă este acolo. Nu mai sunt geloasă!

***

Pentru mine, dragostea adevărată nu înseamnă cadouri scumpe sau buchete de flori. Este tatăl meu, care o ajută pe mama să-și radă picioarele, merge la cel mai apropiat magazin și-i cumpără absorbante, îi curăță pantofii în fiecare seară și în fiecare zi îi spune cât de frumoasă este și cât o iubește. Spune-ți că este ținut sub papuc? Iar eu spun că doar își iubește nespus soția, care are probleme grave cu coloana vertebrală.

***

Prin clasa a VI-a, mergeam cu un băiat Mihai să privim stelele. Ne duceam la marginea orașului, pe câmp – acolo era mai întunecat și se vedeau ma bine. Nimic vulgar, nici măcar nu ne țineam de mână. Mihai îmi explica ceva despre constelații, iar eu îl priveam și mă gândeam: nici măcar nu mi-ar fi greață să-i iau șosetele murdare și să le spăl! Probabil că aceasta este dragostea, m-am gândit atunci.

***

Am decis să pregătesc o cină romantică pentru soțul meu. M-am gândit, că demult nu l-am răsfățat. La muncă, obosiți. Am pregătit totul, aud cum sună la ușă. Deschid, el stă cu un buchet de flori în mână: „Mă întorceam de la serviciu și m-am gândit că demult nu i-am dăruit iubitei mele flori.”

***

Am început să mă întâlnesc cu un băiat, l-am invitat la mine, așteptând cu nerăbdare o seară romantică, dar m-am intoxicat cu sushi, jumătate de noapte am vomitat. Am crezut că așa se va sfârși relația noastră. Deschid ușa de la baie, el nu este. M-am gândit că a fugit. După vreo 20 de minute a venit cu pastile, apă terapeutică și lămâie. A avut grijă de mine până dimineața, până am adormit amândoi.

***

Îl întreb pe soțul meu ce este dragostea. El îmi scrie: „Este atunci când pe buza ei este maioneză pe o parte și ciocolată pe cealaltă parte. Iar ea îți spune că mănâncă doar legume, pentru că este la dietă. Și tu o crezi, pentru că ești îndrăgostit.”

***

M-am certat cu iubita mea din cauza unui fleac. Am mers să dorm în mașină, am decis să o încălzesc, când am pornit motorul s-au aprins automat farurile. Văd, cum în fața mașinii stă minunea mea în cizme și în pijama. Într-o mână avea perna, iar în alta o pătură. Am petrecut toată noaptea în mașină. 

***

Ieri am sărbătorit cea de-a doua aniversare a nunții. I se mai spune nunta de hârtie. Ne-am înțeles că mergem seara la restaurant, dar i-am spus să nu-mi dăruiască flori. Seara a venit după mine, iar când am deschis ușa mașinii pe scaun mă aștepta un buchețel de flori din hârtie. Apoi, soțul mi-a povestit cum jumătate de zi a încercat să stăpânească arta origami. Pentru mine, acest buchet este acum mai scump decât orice cadou din lume.