12 Adevăruri despre viață pe care mi le-a spus bunica înainte să plece!

Bunica mea a decedat la vârsta de 90 de ani, lăsându-mi drept moștenire o cutie cu o mulțime de lucruri care mi-ar putea fi de folos. Printre ele se afla și un jurnal, pe care ea îl numea ,,Jurnalul motivațional”.

În a doua jumătate a vieții a scris în el idei, gânduri, citate, versuri și alte lucruri de care a fost inspirată. Cred cu sinceritate că am devenit ce sunt acum, datorită înțelepciunii pe care mi-a dat-o bunica când eram copil.

Iată câteva dintre afirmațiile pe care vreau să le împărteșesc cu tine!

1.Inspiră viitorul, expiră trecutul

Niciodată nu aștepta, nu presupune și nu cere. Fă ceea ce îți stă în puteri și lasă restul pe seama destinului. Pentru că imediat ce vei face ceea ce poți face, se va întâmpla ceea ce trebuie să se întâmple sau vei vedea pasul următor pe care trebuie să-l pui în aplicare.

2.Viața poate fi mai simplă

Concentrează-te doar pe un singur lucru. Respiră, trăiește și fă ceea ce ai chiar acum în fața ta. Ceea ce investești în viață, ți se va întoarce la timpul potrivit.

3.Lasă-i pe ceilalți să te accepte așa cum ești sau lasă-i să nu te accepte deloc

Spune adevărul, chiar dacă îți tremură vocea. Fiind tu, vei aduce frumusețea acolo unde nu a mai fost. Mergi cu încredere pe drumul tău și nu aștepta ca ceilalți să te înțeleagă.

4.Nu mai ești cel care ai fost în trecut și este absolut normal

De-a lungul anilor s-au întâmplat lucruri care ți-au schimbat punctul de vedere, ți-au oferit lecții și te-au ajutat să ai spiritul puternic. Timpul trece și nimic nu stă pe loc. Ești aceeași persoană, doar că mai puternică decât ieri.

5.Tot ce se întâmplă ne ajută să creștem, chiar dacă astăzi este dificil de înțeles

Circumstanțele te vor ghida mereu, te vor schimba și te vor îmbunătăți. Orice ai face – păstrează-ți speranța! Dă-i voie speranței să devină ancora ta.

6.Nu tinde să fii bogat, ci depune efort pentru a fi fericit

Iar peste câțiva ani, vei vedea valoarea lucrurilor, nu prețul acestora.

7.Fii ferm și păstrează-ți optimismul

Înțelege că suferința și eșecurile sunt cauzate nu de circumstanțe, ci de atitudinea ta față de ele. Zâmbește-le celor care te invidiază și încearcă să te rănească. Arată-le că ceea ce le lipsește pentru a fi fericiți, nu vor putea lua niciodată de la tine.

8.Acordă-le mai multă atenție celor dragi ție

Uneori, când cineva drag îți spune ,,Sunt bine”, privește-l în ochi, îmbrățișează-l și spune-i: ,,Știu că nu este așa”. Și nu te descuraja dacă oamenii își amintesc de tine atunci când au nevoie.

9.Uneori trebuie să renunți la un om, pentru ca acesta să poată crește

Pentru că cel mai important lucru în viață nu reprezintă ceea ce faci tu pentru el, dar ceea ce la-i învățat să facă pentru el însuși.

10.Uneori pentru a obține rezultate, trebuie să renunți la oamenii care nu te susțin

Acest lucru îți va permite să faci loc oamenilor care-ți vor sprijini viziunile. Când vei ști cine ești și ce-ți dorești, vei înțelege că persoanele pe care le cunoști, nu văd întotdeauna lucrurile ca și tine. Vei putea păstra amintirile minunate și vei putea merge mai departe.

11.Este mult mai bine să privești înapoi și să-ți zici: ,,Nu-mi vine să cred că am făcut asta” decât să zici: ,,Îmi pare rău că nu am făcut-o”

Oamenii te vor judeca în orice situație. Prin urmare, nu este necesar să-ți trăiești viața încercând să-i impresionezi pe ceilalți. Trăiește pentru a te impresiona pe tine. Iubește-te suficient pentru a nu fi obligat să cobori la nivelul altora.

12.Dacă aștepți un final fericit, dar nu-l vezi, poate este timpul să cauți un nou început

Privește-te dintr-o parte și acceptă că ai dreptul uneori să greșești. Doar așa vei învăța. Oamenii puternici râd de probleme, pentru că au învățat asta într-o luptă grea. Zâmbesc, pentru că știu că nu pot fi doborâți și caută un nou început.

Autor: Marc Chernoff