„Secretul sănătății” – pilda înțeleaptă din care vei afla cum să învingi orice boală!

-Mulțumesc pentru că mi-ați oferit un adăpost pe timp de noapte. Vă sunt recunoscător pentru ospitalitate, drept răsplată o voi ajuta pe fiica voastră să se însănătoșească. Pentru asta trebuie doar să vorbesc cu ea între patru ochi, – a spus vraciul care era în treacăt prin acea localitate.

Bucuria mamei și a tatălui nu știa limite. În copilărie, într-o primăvară ploioasă, fiica lor a răcit puternic, foarte greu și-a revenit. De atunci, fetița era slabă și bolnăvicioasă.

Pe la câți medici au fost, câte recomandări au urmat… Totul era în zadar.

Și iată că într-o noapte târzie, norocul a bătut la ușa lor – un vraci ce obișnuia să trateze cu ierburi și care trăia în desișul pădurii le-a cerut să înnopteze la ei.

Și iată că în dimineața următoare, bătrânul a ieșit cu copila în curte și acolo au vorbit despre ceva, fără a fi deranjați de cineva. Părinții își făceau griji, dar în același timp sperau că în sfârșit acesta va reuși să le salveze fiica.

Vraciul a scris ceva pe hârtie și le-a spus părinților:

-Faceți totul așa cum e scris aici și totul va fi bine.

Pe foaie era scris:

Să nu mănânce carne de vită, fasole și dovleac.

Să nu o forțați să coase sau să croșeteze.

Să nu o comparați cu sora ei cea sănătoasă.

Să nu-i aduceți în vizită rudele îndepărtate, doar prietena din casa vecină.

Bărbatul și femeia au rămas surprinși de recomandările bătrânului, dar ce aveau de făcut… Toată lumea îl respecta pe vraciul bătrân din pădure, i-a ajutat pe mulți. Părinții au decis să-i urmeze sfaturile.

După un timp, fata a încetat să se mai îmbolnăvească, a devenit veselă și părea foarte fericită.

Când data viitoare vraciul a trecut din nou prin sat, părinții au mers să-i mulțumească pentru ajutorul acordat. Ei au întrebat, care a fost miracolul vindecării.

Bătrânul înțelept le-a răspuns:

-Totul este foarte simplu. Fiica voastră nu iubește carnea de vită, fasolea și dovleacul. Ea urăște să coase și să croșeteze. Nu-i place să comunice cu rudele de aceeași vârstă. În plus, întotdeauna se simțea jignită când era comparată cu sora ei sănătoasă și mai de succes. Pur și simplu, îi era jenă să recunoască și să vă vorbească despre toate aceste lucruri.

Într-adevăr, sănătatea noastră depinde în mare măsură de ceea ce facem, ceea ce mâncăm și de felul în care ne simțim. Este foarte important să mănânci ceea ce îți place, să faci ceea ce îi este drag sufletului și să comunici cu cine vrei. Și nu în ultimul rând: să te iubești așa cum ești.