Prietenii falși – probabil, fiecare are cel puțin unul!

Într-o zi, o femeie a adus acasă un șarpe și a început să aibă grijă de el. Vă dați seama, ca de un animal de companie. Totul era bine, șarpele se simțea pur și simplu minunat, fiind înconjurat de grijă și atenție, avea un adăpost confortabil și mâncare la timp.

Dar, odată șarpele a încetat să mănânce. Femeia a început să se îngrijoreze nespus și nu putea să înțeleagă, care este cauza. Șarpele nu a mâncat timp de câteva zile.

Atunci femeia a decis să-l ducă la veterinar. El a ascultat povestea femeii, apoi a întrebat-o:

-Nu ați observat cumva dacă pitonul dvs. se înfășoară noaptea în jurul dvs.?

-Da, am observat. În fiecare noapte face așa. Și nu știu care este cauza.

-Stimată doamnă, șarpele dvs. nu este bolnav deloc. El se pregătește să vă mănânce. Își calculează minuțios pașii și nu mănâncă, deoarece își curăță stomacul pentru a pregăti un loc pentru dvs. Astfel îi va fi mai ușor să digere hrana. Înțelege-ți?

 Despre ce este această povestioară? 

Probabil mulți dintre voi au prieteni, care în fiecare zi se află alături, vă zâmbesc, sunt drăguți și amabili. Dar, într-o zi ei vă pot face ceva foarte rău. Ceva, la ce nu v-ați aștepta niciodată de la ei.

Priviți cu atenție la anturajul vostru, încercați să recunoaște-ți acest „șarpe”. Nu vă temeți de cei care vă par fioroși, fie-vă frică de cei care se prefac că vă sunt cei mai buni prieteni. Ei vă pot da cea mai dureroasă lovitură în spate.