Parabolă despre prietena adevărată

Se spune că atunci când zâmbești, cel puțin un mic microb moare în organismul tău. În mine, ieri, se pare, a murit o întreagă colonie de microbi, pentru că am zâmbit mult și din inimă. Am asistat la o scenă foarte drăguță. Stând lângă un mall, am văzut o femeie de 80 de ani, într-o rochie extravagantă, cu o manichiură vopsită în culori țipătoare și cu inele uriașe în urechi. Ea vorbea cu cineva la telefon foarte înflăcărat.

“Auzi dragă, eu nu înțeleg de ce te agiți atât? Doar nu trebuie să faci nimic! Nepoții te vor aduce cu mașina la gară, te vor urca în tren, te vor așeza pe bancă. Ei bine, vei sta puțin culcată, te vei zdruncina un pic. Acolo deja, eu cu fetele te întâmpinăm! De asemenea, te vom ajuta să cobori, te vom aduce la taxi, iar tu nu trebuie să faci nimic! Adusă, condusă, urcată, coborâtă, practic purtată pe palme și deja ești cu noi! Dragă, ce înseamnă – vârsta nu mai e aceeași? Pentru ce nu este aceeași? Doar nu trebuie să faci nimic – doar să pălăvrăgești cu noi și să bei șampanie liniștit, ocazional dând semne că mai vrei șampanie și că ești încă în viață!”

Unele prietenii rezistă ani în șir, iar altele se pot sfârși subit. Ca orice relație, prietenia dintre femei poate dura o zi, o lună, un an sau chiar o viață.

Prietenia se naște din nevoia de afecțiune, de comunicare, de apartenență, de a ne simți acceptați. Ea nu este doar rezultatul unei conjuncturi în care doi oameni ajung să se cunoască, ci este o alegere a celor doi de a rămâne în acea relație.

Psihologii susțin că relațiile de prietenie dintre femei presupun mai multă dăruire și profunzime.

În pofida unor preconcepții că între femei nu există prietenii adevărate, psihologii spun că ele pot exista și pot fi o experiență minunată pentru că, până la urmă, cine ar putea înțelege mai bine o femeie decât o altă femeie