Odată ce nu vei mai face acest lucru, vei obține un bonus de sănătate, timp și fericire

O persoană își datorează un singur lucru – să fie fericită. Sau cel puțin trebuie să se străduie pentru asta.

Ce este fericirea? Este foarte diferit pentru fiecare. Este important într-o zi să fii de acord cu tine însuți și să definești conceptul de FERICIRE pentru tine.

Acest lucru este necesar pentru a nu te agăța de fericirea altei persoane, pentru a nu invidia, pentru a nu încerca să realizezi cu ultimele puteri ceea ce nu ai nevoie etc.

De asemenea, este foarte important să ai grijă de sănătatea ta mintală.

Dacă poți cumva să te amăgești cu fizicul și să-ți lucrezi doar corpul și eviți partea emoțională, atunci mentalul devine imperceptibil mai “subțire”. Lucrurile neplăcute se acumulează puțin câte puțin și apoi pot exploda ca vulcan, astfel încât va fi dificil să se recupereze. Sau chiar imposibil.

În fiecare zi suntem înconjurați de o mare de noutăți, treburi și oameni.

Absorbim informațiile din exterior ca niște bureți, le digerăm, și le oferim un loc în viață noastră.

Și mai sunt și diferite tipuri de oameni. Trebuie să înțelegeți că mediul dumneavoastră și orice persoană din jur, au o greutate uriașă și un impact asupra sănătății psihologice.

Petrecem o cantitate enormă de timp cu oameni absolut inutili, în încercarea de a demonstra ceva, de a fi înțeleși sau chiar auziți.

Deseori nu ne ascultăm vocea interioară și intuiția, dar tot încercăm să găsim un fel de abordare față de o anumită persoană.

Și, de asemenea, ne place să îi ascultăm din politețe pe cei pe care nu vrem să-i ascultăm câteodată. După astfel de conversații, ne simțim ca o coajă de lămâie, ca o coală de hârtie în bătaia vântului.

Ne convingem că aceasta este o persoană apropiată, acesta este un prieten sau amic, acesta este un vorbitor foarte important etc. Dar de fapt, în acel moment suntem angajați într-o conversație în care ne pierdem sănătatea psihologică, timpul și pe noi înșine. Contabilitatea noastră internă funcționează în scădere.

Pentru a preveni acest lucru și pentru a vă crește sănătatea și puterea, amintiți-vă:

Nu fiți persoana care să asculte cu atenție toate problemele și plângerile altora. Scăpați de această sarcină.

Da, aceasta este singura poziție din care te poți elibera cu bucurie și fericire, poți obține astfel doar bonusuri.

Căci după o astfel de “concediere”, va apărea imediat mult timp pentru tine, energia nu va fi irosită, nu vei începe să umpli spațiul altei persoane de dragul respectului sau al unei politeți dubioase, nu vei fi chinuit mental de plictiseală sau chiar de furie.

Vei deveni o persoană liberă atunci când vei începe să urmărești clar momentele în care dintr-o dată, te-ai dovedit a fi o persoană cu “urechi libere de a asculta”.

Amintiți-vă un lucru important: conversațiile de care aveți cu adevărat nevoie sunt acelea din care obțineți un fel de beneficiu (moral, sub formă de informație, creștere personală etc.). Acolo unde pierzi timpul, te enervezi, visezi că conversația se va termina și altele – înseamnă că deja ai intrat în ipostaza omului cu urechile libere de a asculta.

Trebuie să ai o frază pentru tine când te întâlnești dintr-o dată cu o veche cunoștință pe stradă, care nu are cu cine discuta și tu te aflai la locul potrivit pentru ea. Nu vă opriți să discutați cu ea o jumătate de oră, dacă nu vă doriți asta și nu vă comportați politicos, doar pentru că așa e frumos.

– Bună! Mă bucur să te văd. Mă duc la muncă, nu am nici măcar un minut.

Și asta e.

Ascultă-te mai des. Ai grijă. Controlează fiecare clipă.

Căci dacă aici vei asculta jumătate de oră, acolo vei petrece trei ore din ziua ta liberă pentru a asculta neplăcerile altcuiva, aici vei sta la telefon aproximativ 15 minute, toate acestea vor duce la epuizarea ta mentală.

Aceasta reprezintă cea mai dezgustătoare, ingrată și inutilă muncă de pe Planetă.