O pildă valoroasă pentru soțiile exemplare: Dacă vrei să fii iubită și apreciată, iubește-te mai întâi pe tine

Chiar de dimineață, Mirela a fost sunată de către soțul ei la serviciu și a anunțat-o că, diseară va merge să-și celebreze ziua profesională la familia Vasilescu. „Dacă vrei, vino și tu” – a adăugat soțul indiferent și convins că ea nu va veni, dar va sta, ca de obicei, la computer sau să lectureze o carte.

„Bine”, –  la fel, fără suflet, a răspuns ea, dar la pauza de masă a hotărât să meargă la magazin pentru a-i cumpăra ceva soțului cu această ocazie. Toate femeile se înghesuiau să cumpere parfumuri.

Mirelei i s-a aruncat imediat în ochi, un parfum scump, cu o cutie ce imita un bărbat în costum elegant negru, exact cum poartă soțul său – Daniel.

În timp ce vânzătoarea îi împacheta frumos cadoul, o doamnă în vârstă s-a apropiat și zice:

– Ah, fetelor, iată voi le dăruiți bărbaților voștri parfumuri pe care le vor mirosi alte femei și cravate pe care le vor admira, la fel altele.

Dacă femeile de acolo au început a râde, Mirela s-a pus serios pe gânduri – într-adevăr, toată viața m-am dedicat lui, iar el s-a dedicat altora. Încă de când erau tineri, ea îl iubea enorm, avea grijă de el, de copii, el a intrat la o facultate cu frecvență redusă, iar ea nopțile îi scria lucrările…

Deși, inițial Mirela simțea că Daniel apreciază tot ce face ea, cu timpul totul a devenit ca o obligație. Chiar dacă erau considerați o familie – exemplu: trăiau bine, aveau copii frumoși și educați, nici de bani lipsă nu duceau. Însă copiii au crescut și au plecat, Mirela a rămas cu soțul său în doi și a înțeles că viața ei nu e completă.

Mama Mirelei, încă cu 20 de ani în urmă era împotriva acestei căsnicii. „Uită-te bine, el e atât de chipeș și știe despre asta, e un narcisist. Un bărbat atrăgător – este bărbatul tuturor. Toate îl vor mânca cu ochii, iar tu, deși vei avea mai multe drepturi, vei primi mai puțin”, o prevenea ea. La care a mai adăugat: „Și te vei trezi într-o zi când punctul 1 – avem o soție neiubită; punctul 2 –  ea are deja 43 de ani; punctul 3 – nu are nimeni nevoie de ea”.

Mirela s-a apropiat de fereastră. Soarele încălzea deja primăvăratic. Și s-a gândit în sinea sa: „Curând e ziua femeilor. Iar eu din nou voi fi singură. Viața aproape că a trecut… Ce urmează?…”

„Nuuu, e timpul să vină primăvara și în viața mea. Punctul 1 – dacă nu ești iubită, iubește-te singură”, s-a gândit Mirela, trântind ușa magazinului și îndreptându-se mai întâi într-un salon de frumusețe, iar apoi într-un magazin de haine.

La ora 6 și 30, în oglindă a apărut o femeie misterioasă, necunoscută încă de nimeni, într-o rochie mică, neagră și elegantă, cu o tunsoare scurtă și stilată și cu un machiaj perfect…

„Așadar, punctul 2 – la 40 de ani viața abia începe…”

A mers la bucătărie și-a luat un pahar cu vin, a ciocnit cu oglinda: „Punctul 3 – avem oare nevoie de un soț, care nu a putut aprecia o asemenea femeie?…”

La familia Vasilescu, în vizită a venit o cu totul altă Mirelă, după paharul cu vin băut ochii îi străluceau, un pic se clătina, dar arată impecabil. O droaie de mâini s-au întins s-o ajute să-și lase paltonul.

Adversarul a rămas fără cuvinte, debusolat, că a îndrăznit să vină, intimidat de admirația celor din jur și mirat de felul cum arăta.

Dimineața, dorind să se revanșeze pentru seara de ieri, el o întreabă: „Noi luăm azi dejunul sau nu?”. Iată că aici bărbatul a greșit, întrucât lângă el a dormit o cu totul altă femeie, nu cea care făcea totul pentru el ca o femeie de serviciu.

Lângă el dormea o femeie gingașă, capricioasă, cu multă încredere în sine.

Fără să se trezească bine, ea i-a răspuns mârâit: „Dar tu deja ai pregătit dejunul, dragul meu? După care s-a culcat înapoi cu gândul: „Iată așa dragule. În caz contrar vom fi nevoiți să revedem punctul 3.”