O pildă valoroasă pentru soți care te va ajuta să scapi de certurile inutile

Trăiau odată un bătrân și o bătrânică. Au trăit toată viața fără certuri, în liniște și pace, dar la bătrânețe s-au agonisit o mulțime de plângeri unul față de celălalt, au început să se certe în fiecare zi de la nimicuri. El îi spunea un cuvânt  – ea două înapoi, el cinci – ea zece.

Întâmplător o vecină a auzit cearta lor și i-a spus bătrânei:
– Nu te-ai săturat să te cerți cu bătrânul tău încontinuu? Mergi la vrăjitoarea care trăiește la capătul satului, ea te va ajuta și va fi bine mai departe…

– Și de ce să nu plec? Se gândi bătrîna.

Ea a venit la vrăjitoare, s-a plâns că doar se ceartă cu soțul ei și nu are nici o putere să trăiască cu el. A cerut ajutor.

Vrăjitoarea a înțeles totul imediat, a intrat în casă, a adus o găleată de apă, a șoptit ceva asupra apei, a turnat-o într-un borcan și i-a dat-o bătrânei. Și i-a spus:

– Când se va isca o ceartă, vei lua puțină apă în gură, dar nu va trebui să o înghiți. Să o ții în gură până când bărbatul tău se va calma. Atunci totul va fi bine!

A luat bătrâna banca cu apă “magică” și a mers acasă. De îndată ce a trecut pragul casei, bătrânul a început să strige:
– Ah, unde te-ai pierdut, trebuia demult să mulgi vaca, dar tu mergi prin oaspeție, blestemat-o!

Bătrâna a luat în gură apă “magică”și o ținea, așa cum a sfătuit-o vrăjitoarea. Bătrânul a observat că soția sa nu-i răspundea nimic, și se liniștise imediat.

S-a bucurat femeia: „Într-adevăr această apă este magică!“ A pus borcanul cu apă în dulap, și a mers să mulgă vaca, s-a împiedicat și a zguduit găleata în întreaga curte.

Bătrânul când a auzit:
– Eh, nu te uiți deloc sub picioare, la ce se gândește capul tău cărunt …

Bătrâna a vrut să-i răspundă înapoi, de îndată își aminti cuvintele vrăjitoarei. A luat în gură apă și așteapta să vadă ce se va întâmpla.

Bărbatul a observat că bătrâna nu-i spune nici un cuvânt înapoi, a rămas uimit și a tăcut.

De atunci, au început a trăi ca în tinerețe. De îndată ce bătrânul începea să facă gălăgie, bunica lua apă în gură și astfel nu se isca nici un scandal! E un adevărat miracol, nu altceva!