O pildă înțeleaptă despre regăsirea de sine, care explică de ce mulți nu găsesc niciodată ceea ce caută

Oamenilor le ia mulți ani pentru a obține ceea ce și-au dorit. Nu există o lege a universului ca o persoană să obțină imediat ceea ce își dorește. Pentru a obține ceva, este nevoie de răbdare și să încerci din toate puterile tale să faci ceva, astfel încât ceea ce îți dorești să-ți aparțină pe drept.

Acest lucru este greu, pentru că în timp, dacă o persoană nu găsește acel ceva, speranța sa dispare și își pierde interesul de a mai obține ceea ce și-a dorit cândva. Aceasta este o abordare greșită a lucrurilor și a propriilor gânduri.

Există o pildă foarte înțeleaptă, care explică de ce mulți oameni nu găsesc niciodată ceea ce caută.

Câteva manuscrise vechi și valoroase au fost aruncate în stradă de către o persoană, considerându-le gunoi. Dar bine că au fost aruncate și nu arse. În cele din urmă, manuscrisele au ajuns la un vagabond ce nu avea casă și locuia pe stradă.

Era frig, iar vagabondul, pentru a se încălzi trebuia să aprindă focul, astfel încât manuscrisele erau exact ceea de ce avea el nevoie în acel moment. Dar totuși, înainte de a le arde, acesta le-a citit și a găsit o frază care i-a captat atenția:

“Persoana care va găsi o piatră fierbinte pe malul mării, va dobândi în viață tot ce își dorește.”

Întrucât cerșetorul pierduse deja totul și nu îi mai rămăsese nimic, s-a dus să arunce cu pietre în apă. S-a gândit că poate va funcționa. Astfel, el a continuat să arunce cu pietre în apă mulți ani la rând, și din obișnuință, luând o altă piatră în mâini, nici nu a observat că era fierbinte. A aruncat-o în mare la fel cum a făcut cu restul pietrelor. Astfel, el nu a găsit ceea ce a pornit să caute.

Care este înțelepciunea acestei pilde? Constă în faptul că suntem foarte neatenți la propria viață și de multe ori, fără să remarcăm, respingem ceea ce vine spre noi. Suntem mereu în căutare de ceva, dar de fapt este exclus să găsim acel ceva, pentru că suntem neatenți. Drept urmare, nu numai că ești neatent la viața ta, dar nici nu poți să găsești ceea de ce ai nevoie.

Trebuie să tratăm viața cu respect, să apreciem fiecare moment și să ținem cont de toate lecțiile care ni se oferă. Fără de acestea, căutarea este imposibilă, de altfel îți vei petrece toată viața căutând ceva de care tu însuți nu ești conștient.