O pildă despre suflet: „Toți doresc să plece pe Pământ cât mai repede, iar apoi uită pentru ce au plecat”

Atunci când sunt indispusă, îmi aduc aminte o pildă din popor, în care scria că sufletul meu a așteptat câteva miliarde de ani ca să ajungă pe pământ. Ei bine, nu doar al meu, dar al fiecăruia dintre noi. Acolo în cer se întâmplă lucruri neobișnuite.

Și pentru ca sufletele noastre să nu se plictisească, spionează oameni de sus. Pe Pământ se întâmplă atâtea lucruri interesante!Pe pământ, mama te iubești, poți mânca înghețată, bea compot de cireșe, îți poți găsi un prieten și îl puteți îmbrățișa când ești trist. Poți să înoți gol în mare, poți alerga, poți călători, poți dansa și cânta. Pe Pământ, te poți îndrăgosti. Puteți să vă țineți de mână cu persoana iubită, să vă împărtășiți secretele și să vă îmbrățișați.

Și de aceea toate sufletele vor să ajungă cât mai curând posibil pe Pământ. I se destăinuia un suflet altuia:

– Eu nu voi pierde timpul pe Pământ! Voi călători și voi construi case frumoase, voi inventa tehnologii, voi scrie cărți sau voi învăța copii.

– Dar să știi că nu e ușor să ajungi pe Pământ. După ce devii un om, trebuie să îți aștepți rândul și să completezi o anchetă. După ce vei aștepta câteva miliarde de ani, te va chema asistentul lui Dumnezeu, cu o barbă albă lungă, din care se nasc norii, și te va întreba:

– Care este scopul vizitei tale pe Pământ?

– Vreau sa devin muzician, să încânt oamenii cu muzica mea.

– Cu siguranță asta vrei să faci?, te va întreba cu o față serioasă asistentul lui Dumnezeu.

– Da.

– Vezi să te ții de cuvânt,pentru că majoritatea dintre cei care au vrut să devină muzicieni, acum sunt manageri, contabili și juriști. Toți doresc să plece pe Pământ cât mai repede, iar apoi uită pentru ce au plecat. Din cauza că lipsesc muzicienii, te trimit pe Pământ chiar acum și îți deschid viză pe 98 de ani. Dacă mă minți, te vei întoarce mai devreme! Dar dacă completezi greșit ancheta sau nu răspunzi sincer la întrebări, vei fi nevoit să mai aștepți câteva miliarde de ani. Nu e ușor să ajungi pe Pământ, iar dacă ajungi nu uita să-ți trăiești viața cu adevărat, nu doar să treci prin ea, a concis sufletul.