O pildă despre o femeie fără bani și cu un copil de mână care și-a făcut alegerea…

Într-o zi, o femeie trecea pe lângă un magazin, ținând de mână pe copilul său. Dintr-o dată, din ușa acestui magazin, auzi o voce care o chema să intre și să ia absolut tot ce voia.

– Ai ocazia să iei tot ce dorești. Nu te vom opri. Dar trebuie să ții cont de un singur lucru: când vei ieși, nu te vei mai putea întoarce înapoi niciodată! Ai 10 minute la dispoziție.

Femeia nu a dorit să rateze această ocazie și a intrat cu copilul său în magazin.

În fața ei a văzut o grămadă de aur și de bani, erau atâtea bijuterii și bogății. Nici nu și-a putea imagina că există așa ceva pe fața pământului. Lăsând mâna copilului, ea s-a grăbit să ia cât mai multe bogății. A luat tot ce era posibil, a părăsit magazinul de îndată ce a fost anunțată că nu mai are timp.

De îndată ce a ieșit, și-a adus aminte de copilul său care rămăsese înăuntru, dar deja nu se putea întoarce, iar acum ea era singură față în față cu bogățiile ei nenumărate.

Foarte des în viața noastră se întâmplă astfel, și nu observăm bogăția noastră reală! Permanent căutăm să câștigăm cât mai mulți bani și să trăim în lux, uitând de cel mai important și sfânt lucru, de familia noastră care nu are preț și nu se pune pe același cântar cu bogăția!

În momentele dificile ale vieții noastre, nu banii și bijuteriile ne vor încălzi, dar persoanele dragi și rudele care ne iubesc!