O parabolă veche, dar foarte înțeleaptă: De ce este important ca mamele să aibă grijă de ele!

După cum se știe, contează foarte mult atmosfera din casă, celelalte sunt fleacuri. Dar cine este responsabil pentru armonia din familie? Bineînțeles că mama. Iar dacă mama nu este fericită, atunci întreaga familie are de suferit.

Această parabolă evreiască este foarte veche, însă ne explică perfect cât este de important ca mamele să fie fericite!

Trăia odată o familie săracă de evrei. Aveau copii mulți, însă bani foarte puțini. Sărmana mamă se istovea muncind: pregătea de mâncare, spăla și avea grijă de copii, mai striga la ei și le mai dădea câte una după ceafă.

În cele din urmă, fiind epuizată, femeia a mers la rabin ca să-i ceară un sfat: cum să devină o mamă bună?

A ieșit de la el îngândurată, dar a decis să-i urmeze sfatul. De atunci, parcă o schimbase cineva. Banii în familie erau la fel de puțini. Și copiii nu au devenit mai ascultători. Însă, mama deja nu îi mai certa, iar zâmbetul prietenos nu-i dispărea de pe față.

O dată pe săptămână, femeia mergea la piață și, după ce se întorcea, se închidea în camera ei unde stătea singură întreaga seară.

Copiii erau foarte curioși, oare ce se întâmplă după acea ușă. Odată au încălcat regula și au intrat în acea cameră. Mama stătea liniștită la masă și… bea ceai cu o prăjitură!

„Mamă, ce faci? Cum așa fără noi? De noi cine să aibă grijă?” – au sărit copii indignați să o întrebe.

„Șșșșșș, copii! – le-a răspuns femeia sever: Vă fac mama fericită!”