O parabolă înțeleaptă care ne învață cum trebuie să luăm decizia corectă!

Un om de afaceri a cumpărat o piatră prețioasă din Africa de Sud, care era mare cât un gălbenuș de ou. Însă, bărbatul s-a indispus foarte mult când a văzut că în interiorul acesteia a fost descoperită o fisură. Noul proprietar i-a arătat piatra prețioasă unui bijutier, în speranța că acesta o să-i dea un sfat, cum să procedeze cu ea. Meșterul a clătinat impresionat din cap și a spus:

-Această piatră prețioasă poate fi despicată în două bucăți, din care vor ieși două diamante superbe și fiecare dintre ele va fi mult mai scump. Dar problema este, că o lovitură neatentă poate distruge această minune a naturii și o poate transforma într-o grămadă de pietricele mărunte. Acestea vor fi mult mai ieftine, decât valorează piatra acum. Eu nu risc și nu mă apuc să fac această lucrare.

Aceeași i-au spus și alți bijutieri din multe țări, unde bărbatul călătorea. Atunci, cineva l-a sfătuit să apeleze la un bijutier bătrân din Amsterdam, care avea mâini de aur.

Imediat, omul de afaceri a zburat spre Amsterdam și l-a găsit acolo pe bătrânul bijutier. Analizând cu interes piatra prețioasă, bijutierul a început să îl avertizeze de risc. Dar bărbatul i-a spus, că știe totul pe de rost. Și bijutierul a căzut de acord să-l ajute, spunându-i prețul pentru lucru.

Bijutierul înțelept i-a înmânat piatra tânărului ucenic, care stătea nu departe cu spatele la ei și își vedea de treburile lui. Luând piatra, băiatul a fixat-o și a dat o lovitură peste ea cu un ciocan special, desfăcând-o exact în două bucăți, pe care i le-a întors bijutierului. Uluit, proprietarul diamantului a întrebat:

-De cât timp el lucrează aici?

-De trei zile. El nu cunoaște prețul adevărat al acestei pietre și de aceea nu a avut dubii și nu i-a tremurat mâna.

Uneori, ceea ce ne pare extrem de dificil, poate fi soluționat destul de ușor!