O parabolă frumoasă, care te va învăța să ai încredere în tine!

Un antreprenor cu experiență avea o afacere de succes, dar treptat a dobândit niște datorii. Situația a dus la faptul că afacerea sa a ajuns să riște faliment, iar creditorii cereau rambursarea împrumutului, furnizorii l-au înconjurat pentru a-și întoarce bunurile livrate.

Disperarea și suferința l-au făcut să renunțe complet să mai caute vreo soluție pentru problemele sale serioase. El a ieșit să se plimbe, s-a așezat sub un copac pentru a se gândi, ce ar putea face pentru a-și salva compania.

Bătrânul care trecea pe alături, văzându-l atât de disperat, a decis să se așeze alături de el.

-Văd că ceva te îngrijorează, fiule. Ce se întâmplă?

Omul de afaceri a început să-i povestească despre problemele sale, la care bătrânul i-a răspuns:

-Cred că aș putea să te ajut!

El a întrebat numele businessman-ului, a scos carnetul de cecuri și i-a oferit un cec, spunându-i:

-Ia acest cec, folosește-l așa cum crezi de cuviință și peste un an ne vom întâlni tot în același loc, la aceeași oră, atunci îmi vei întoarce banii!

După care, bătrânul s-a ridicat și a plecat repede.

Omului de afaceri nu-i venea să creadă ce i s-a întâmplat, s-a uitat la cec, pe care scria că are o valoare de 1 milion de dolari, iar semnătura îi aparținea lui John D. Rockefeller.

În acel moment el credea, că toate problemele lui au fost soluționate într-o secundă.

El s-a întors în compania sa și a păstrat cecul în safeu, hotărând să nu îl utilizeze, l-a lăsat acolo ca garanție în cazul în care va avea într-adevăr nevoie de bani.

Faptul că el știa că are bani i-a insuflat liniște și încredere. El a început imediat să găsească soluții pentru fiecare din problemele sale.

În scurt timp, totul s-a ameliorat, vănzările au crescut, iar datoriile au scăzut. El a devenit din nou un businessman de succes cu o afacere foarte profitabilă.

Exact peste un an, bărbatul s-a întors în parc cu cecul în mână și îl aștepta pe bătrân. Stând sub copac, el a văzut cum bătrânul mergea încet, dar a trecut pe lângă el, fără să îl recunoască.

Bărbatul s-a ridicat pentru a-i întoarce cecul și a-i povesti despre experiența lui, dar a văzut cum o infirmieră l-a ajuns din urmă.

S-a dovedit, că ea îngrijește de acel bătrân. El întotdeauna pleacă de acasă, se plimbă prin oraș și se prezintă oamenilor ca John Rockefeller. Infirmiera i-a cerut scuze omului de afaceri și fără să mai spună ceva l-a luat pe bătrân acasă.

În acel moment, omul de afaceri și-a dat seama că nu banii i-au schimbat viața, dar încrederea în sine, care i-a dat destule puteri pentru a-și atinge scopurile.