Nu accepta așa oameni în viața ta: 3 proverbe arabe înțelepte despre cum să deosebești oamenii răi de cei buni

Unul dintre principalele vicii umane este trădarea. Toată lumea poate întâlni asta. Trădătorii sunt personalități alunecoase și dubioase. Cum să recunoști cine este un prieten și cine este un dușman?

1. Lipsa de compasiune.

“Teme-te să primești rău – de la cel căruia i-ai făcut bine.”

O persoană predispusă la trădare este adesea o creatură insensibilă și fără suflet. Caracteristica sa principală este lipsa completă de compasiune și milă față de aproapele său. Durerea și suferința altcuiva îl irită foarte mult și îl înfurie. Acest tip de oameni nu știu să empatizeze cu problema altei persoane.

2. Un trădător este o persoană narcisistă.

“Am înțeles: singurătatea este mai bună decât prietenii, ca să nu vezi binele sau răul în oameni.”

S-a remarcat că trădătorii sunt oameni la care complexul narcisismului predomină cel mai adesea. Pur și simplu, au calități precum narcisismul și egoismul. Astfel de personaje au o stimă de sine ridicată.

Narcisistul este sigur că lumea ar trebui să se învârte în jurul lui. El disprețuiește opiniile celorlalți, tot ceea ce este împotriva părerii sale nu este important pentru el.

Dacă există astfel de oameni în mediul tău, ar trebui să te gândești bine înainte de a le spune secrete. O persoană cu un complex narcisist este obsedat doar de propriile interese și succese. Are puțin interes pentru viața altora.

3. Instabilitatea comportamentului.

“O persoană nesemnficativă este una care are nevoie de răufăcători.”

Nu te poți baza niciodată pe o persoană predispusă la trădare. O astfel de persoană este capabilă să eșueze în orice moment. De exemplu, poate să promită și să nu se țină de cuvânt, să întârzie la o întâlnire importantă etc. Evitați astfel de oameni. Astăzi este prieten, mâine nu-i va fi greu să te înjunghie pe la spate.

Un alt semn important că ai un trădător și un inamic în fața ta este că acesta nu poate păstra secrete, chiar dacă este avertizat despre asta. A acuza o astfel de persoană este complet inutil.