
Vârsta nu poate fi oprită. În fiecare an crește. Și dacă în copilărie o astfel de caracteristică doar mulțumește, atunci la vârsta adultă oamenii nu mai trăiesc această distracție. Copiii își iubesc zilele de naștere. Ei se bucură sincer de daruri. În plus, copilul își dorește întotdeauna să crească mai repede. Nu-i place îngrijirea constantă a părinților.
În visele lui, abia așteaptă să aibă o viață de adult cu un loc de muncă, bani, locuințe separate și prieteni. Dar ajungând la vârsta adultă, o persoană nu mai are un astfel de entuziasm. Astfel, unii oameni aleg să nu-și sărbătorească zilele de naștere.
Ei cred că este o risipă de bani. Această situație este valabilă mai ales pentru persoanele în vârstă. Deși fiecare persoană este diferită. Există indivizi care au atât de mulți bani încât sărbătorirea acestei zile este un alt motiv pentru a aduna prieteni și a-și consolida poziția în societate.
De exemplu, o cunoscută prezentatoare TV a organizat focuri de artificii de ziua ei în diferite orașe din Rusia. Desigur, oamenii obișnuiți nu își pot permite un astfel de lux. Uneori, o vacanță în cercul de prieteni și rude este mult mai distractivă și plăcută. Și nu este necesar să cheltuiți mulți bani pentru a face această zi memorabilă.
Fiecare om – cel puțin o dată în viață s-a gândit la vârsta lui. Nimeni nu vrea să îmbătrânească. Nu numai femeile, ci și bărbații încearcă să înșele timpul.
Ei fac sport activ, duc un stil de viață sănătos, fac masaj și merg în vizită la cosmetologi. Unele doamne sunt de acord să-și facă operații plastice. La cincizeci de ani, o mamă pare uneori mai tânără decât fiica ei. Numai că oamenii uită că: vârsta nu înseamnă doar aparența, ci viziunea pe care o avem asupra lumii.
De foarte multe ori poți auzi o frază de la bunici în vârstă care se simt ca niște adolescenți. În inimile lor au pentru totdeauna optsprezece ani. Tinerilor le este greu să înțeleagă acest lucru. Li se pare că bătrânii o spun intenționat. Ei rămân pozitivi pentru a nu-și pierde mințile.
De fapt, vârsta unei persoane este în capul ei. Poți fi bătrân chiar și când ești tânăr. De exemplu, un personaj tânăr din romanul lui Lermontov: „Un erou al timpului nostru” – Grigory Aleksandrovich Pechorin a recunoscut că se simțea mult mai în vârstă.
El a reușit să se bucure de bucuriile vieții, să-și facă dușmani și să se îndrăgostească de diferite femei, să participe la un duel și să lupte. În niciunul dintre aceste domenii, eroul nu și-a îndeplinit scopul. El a arătat societății trăsăturile sale negative. La urma urmei, Pechorin considera bunătatea o slăbiciune.
O persoană trebuie să-și găsească pasiunea și să se dezvolte în mod constant. Nu este necesar ca el să studieze la o instituție de învățământ superior mulți ani. El se poate angaja într-un proces de autoeducație. Dumnezeu l-a înzestrat cu diverse talente. Trebuie doar să le dezvolte. Oamenii care nu trăiesc pe deplin și nu se străduiesc pentru nimic, chiar și în tinerețe, se simt ca niște bătrâni.
Dimpotrivă, bătrânii, ducând un stil de viață activ, sunt fericiți și plini de energie. La urma urmei, la pensie există mult timp liber. Puteți realiza acele idei la care ați visat de mult. Și cel mai important, merită să te întorci spre Dumnezeu, dacă acest lucru nu s-a făcut înainte.
Henry Ford, argumentând pe această temă, a dezvăluit regula de bază a vieții. Când o persoană începe să se plângă de vârsta lui, va fi suficient pentru el să-și amintească acest citat și să înțeleagă gândurile unei persoane inteligente și faimoase.
“Oricine renunță să învețe, este bătrân, chiar dacă are 20 sau 80 de ani. Orice continuă să învețe rămâne tânăr.”