Lecția dură pe care s-o înveți chiar azi: Uite pilda despre iguană, care te va trezi la viață!

Era odată un bărbat care a primit în dar o iguană. Pentru el, aceasta era mai mult un obiect de decor decât un animal de companie. El o îngrijea, îi dădea de băut, de mâncare, dar fără prea mult atașament.

Într-o zi, când a vrut să-i dea de mâncare, iguana l-a mușcat de deget. Primul gând care i-a trecut prin cap a fost să scape de ea, însă dintr-odată aceasta parcă a început să-l privească altfel – devotat, trist, atent. Chiar a ieșit din acvariu și a început să-l urmeze peste tot ca un câine devotat.

Bărbatul avea impresia că în ochii ei scria „Iartă-mă, stăpâne!”. Acest comportament a început să-l emoționeze.

Seara la culcare, iguana a venit lângă el cu aceeași privire inocentă, iar dimineața când s-a trezit aceasta tot lângă el stătea, cu aceeași privire. Tot mai des bărbatul se gândea că are un animal de companie foarte grijuliu.

Mușcătura însă a provocat o inflamație degetului, așa că bărbatul a decis să se adreseze la medic.

Medicul l-a pus repede pe picioare și la propriu și la figurat. În spital, bărbatul a aflat că iguana sa este veninoasă, iadul său însă nu este fatal imediat. De aceea, iguanele după ce își mușcă prada, așteaptă lângă ea până aceasta își dă ultima suflare.

Așadar, nu fi naivi! Nu orice persoană care îți este în preajmă și pare a fi bună cu tine, îți vrea cu adevărat binele. Există foarte multă lume capabilă să joace roluri inocente, având interese ascunse. Ai grijă cui îi spui „prieten”.