„În viață vei avea multe greutăți și probleme…” – O pildă despre atitudinea corectă față de probleme

Dacă nu renunți, poți ieși din orice, chiar și din cea mai adâncă fântână…

Această veche pildă evreiască nu își pierde relevanța și nu o va pierde niciodată…

Potrivit legendei, măgarul unui fermier a căzut într-o fântână. În timp ce bărbatul se gândea ce să facă, animalul zbiera ore în șir. În cele din urmă, fermierul a luat o decizie. A considerat că măgarul era deja bătrân și ferma nu mai are nevoie de el, iar pentru că fântâna se secase de mult, i-a invitat pe vecini să rezolve două lucruri deodată: să astupe fântâna și în același timp să îngroape măgarul. Toată lumea și-a luat lopețile. Măgarul a înțeles imediat ce se întâmplă și a început să zbiere și mai tare. Apoi, spre surprinderea tuturor, s-a liniștit.

După ceva timp, fermierul a decis să vadă ce se întâmplă în fântână și a rămas uimit. Cu fiecare bulgăre de pământ care îi cădea pe spate, măgarul a făcut ceva absolut incredibil: se scutura și pășea deasupra pământului căzut.

În timp ce vecinii fermierului continuau să arunce pământ în fântână, de fiecare dată animalul se scutura și pășea deasupra pământului. Foarte curând toată lumea a fost surprinsă, pentru că au văzut cum măgarul a sărit din fântână și s-a repezit ca un nebun!

În viață, vei avea multe greutăți, probleme și poate că va fi aruncat și peste tine noroi. Ori de câte ori cade un bulgăre de pământ, scutură-te și folosește-l pentru a te ridica cu un pas mai sus. Fiecare dintre problemele care apar este o oportunitate de a ne ridica. Dacă nu te oprești și nu renunți, atunci poți ieși din orice fântână, chiar și din cea mai adâncă.

Amintește-ți că fiecare „problemă” este o piatră care vine spre tine, dar călcând peste aceste obstacole, îți deschizi drumul.