“Imposibilul este posibil”: O pildă despre încrederea în sine

Suntem capabili de multe, chiar și de ceea ce pare imposibil, atunci când începem să credem în noi înșine și să alungăm frica…

Un om de afaceri avea foarte multe datorii și nu vedea nicio ieșire din situația actuală. El era dator creditorilor, iar furnizorii cereau plata în fiecare zi.

S-a dus în parc pentru a-și distrage atenția, dar gândurile nu îl lăsau în pace. Bărbatul și-a lăsat capul pe mâini, gândindu-se mental la opțiunile care ar putea salva afacerea de la faliment. Dintr-o dată, un bătrân a apărut în fața lui.

– Văd că ceva te deranjează, spuse el. – Nu vreai să te împărtăși cu necazurile tale?

Antreprenorul i-a povestit problemele sale, lipsa banilor și refuzul băncii de a acorda măcar un fel de credit pentru promovare. Bătrânul a ascultat fără să-l întrerupă, apoi a spus:

– Cred că te pot ajuta.

L-a întrebat pe omul de afaceri numele lui, a scris un cec și i l-a pus în mână.

– Ia banii ăștia. Ne întâlnim aici peste exact un an și mii poți returna.

Bărbatul nu a avut timp să spună un cuvânt, pentru că bătrânul a dispărut în mulțime.

Omul de afaceri a aruncat o privire la cec. Avea „500.000 de dolari” imprimat pe el, iar numele „John Rockefeller” a fost scris mai jos. John Rockefeller, este unul dintre cei mai bogați bărbați din lume!

„Pot pune capăt tuturor problemelor într-o clipă!” – s-a gândit el. În schimb, antreprenorul a decis să pună cecul în seif. Doar gândul la existența lui i-a dat puterea de a găsi o modalitate de a-și menține afacerea.

Cu un optimism reînnoit, a făcut afaceri profitabile și a extins termenele de plată. A reușit să facă vânzări mari. În câteva luni, a scăpat de datorii și a început să câștige din nou bani. Un an mai târziu, bărbatul s-a întors în parc cu același cec.

La ora stabilită, bătrânul a reapărut. Bărbatul era pe cale să predea cecul și să vorbească despre succesele sale, când o asistentă a alergat brusc și l-a prins pe bătrân.

– Sunt atât de fericită că l-am prins în sfârșit! – a exclamat ea. Sper că nu te-a deranjat. El fuge adesea de acasă și le spune oamenilor că este John Rockefeller.

Antreprenorul era uimit. Pe tot parcursul anului, el a făcut afaceri, cumpărând și vânzând, încrezător că jumătate de milion de dolari i-ar putea veni în ajutor în orice moment.

Dintr-o dată și-a dat seama că nu banii, reali sau imaginari, i-au dat viața peste cap. Noua lui încredere i-a dat puterea de a realiza tot ceea ce a visat.

Ia inițiativa în propriile mâini. În momentul decisiv, încrederea în sine decide totul…