Iată cum soarta decide totul pentru noi: O parabolă interesantă despre trei surori!

Trăiau odată trei surori.

Una dintre ele era foarte leneșă. Nu voia nimic să facă, își petrecea toată ziua distrându-se și amuzându-se. A doua dintre ele era foarte rea. Striga la toți, îi critica și le făcea observații la tot pasul. Și doar cea de-a treia soră era deșteaptă, frumoasă și harnică. De tot dragul să o privești!

Într-o zi, lângă casa unde trăiau cele trei surori, s-a oprit o trăsură. Fetele au ieșit pe pragul casei să vadă cine a venit. În trăsură stătea o femeie necunoscută.

-Cine sunteți? – au întrebat surorile.

-Eu sunt Soarta. A venit timpul să vă căsătoriți!

Și iată ca Soarta le-a urcat în trăsură și a pornit să le mărite.

Au ajuns în primul sat. Au privit în jur și au văzut în câmp un băiat care muncea. Harnic și priceput în toate, dacă ceva se strica toți alergau la el după ajutor.

-Iată acesta este mirele tău! – i-a spus Soarta fetei leneșe.

Au lăsat-o și au pornit mai departe. Au mers, au mers și au ajuns în următorul sat. Acolo trăia un băiat bun la suflet și săritor la nevoie, atât de bravo încât toți vecinii îl lăudau.

-Iată acesta este mirele tău! – a spus Soarta fetei răutăcioase.

Au lăsat-o și au pornit mai departe în căutarea celui de-al treilea mire. Și iată că au ajuns în al treilea sat. La marginea satului, lângă ultima casă, în glod dormea un bărbat beat. Soarta a oprit trăsura și a spus:

-Iar acesta este mirele tău.

-De ce aș avea nevoie de unul ca el?! – a întrebat cea de-a treia soră? Eu sunt bună, cuminte, harnică. Iar tu îmi oferi un asemenea mire! Pentru surorile mele ai găsit niște bărbați atât de buni! Oare pentru mine nu există unul mai bun?

-Există! –  a răspuns Soarta și, oftând, a adăugat: – Însă acesta se va pierde fără tine!