Fii atent împrejur, pentru că lumea îți oferă multe oportunități și este necesar nu doar să poți cere ajutor, ci și să-l accepți cu demnitate: O pildă înțeleaptă despre ocaziile pierdute

Este necesar nu doar să poți cere ajutor, ci și să-l accepți cu demnitate…

Un bărbat avea trei vise: să aibă un loc de muncă bine plătit, să se căsătorească cu o femeie frumoasă și să devină celebru în întreaga lume.

Odată, bărbatul se grăbea la un interviu la o companie renumită. Deodată, un bărbat în vârstă a căzut chiar în fața lui. Bărbatul a crezut că cel căzut era cel mai probabil beat și nu i-a dat o mână de ajutor.

Acest lucru l-a ajutat să nu întârzie la întâlnirea programată, dar interviul a mers prost și acesta nu a fost angajat.

Într-o zi eroul nostru se plimba prin oraș. Observând o trupă de artiști de stradă, s-a oprit să se bucure de spectacol. Au fost puțini spectatori, dar piesa s-a dovedit a fi distractivă și incitantă. După încheierea acțiunii, oamenii au început să se împrăștie. Bărbatul s-a întors și el ca să plece, dar cineva i-a atins timid umărul. Era personajul principal al piesei, o femeie frumoasă ce a interpretat rolul de clovn. Ea a început să întrebe dacă i-a plăcut spectacolul, dar bărbatul nu a vrut să continue discuția și a plecat acasă.

Într-o seară ploioasă, bărbatul se grăbea acasă. Era foarte obosit, iar gândurile îi erau la o baie parfumată și la patul confortabil. Deodată, a auzit un suspin, era o femeie care plângea. Stătea pe o bancă lângă casă – fără umbrelă, singură. Observându-l pe bărbat, ea a apelat la el pentru ajutor. Bărbatul s-a gândit o secundă, dar în fața ochilor i-au apărut o baie și un pat, astfel el s-a grăbit spre intrarea în scara blocului.

Bărbatul a trăit o viață nefericită, iar când a murit, s-a întâlnit cu îngerul său păzitor și a spus:

– Știi, am trăit o viață lipsită de valoare. Am avut trei vise, dar nici unul nu s-a împlinit. Ce păcat…

– Prietenul meu, am făcut totul pentru ca toate visele tale să devină realitate. Am avut nevoie de puține de la tine: mâna ta, ochii tăi și inima ta. Îți amintești de bărbatul căzut pe drumul alunecos? El a fost CEO-ul firmei la care ai vrut să te angajezi. Acolo te aștepta o carieră prosperă. Tot de ce era nevoie era mâna ta.

Îți aduci aminte de femeia clovn care, după un spectacol pe stradă, ți-a adresat o întrebare? Era o tânără actriță frumoasă care s-a îndrăgostit de tine la prima vedere. Un viitor fericit vă aștepta, copii și iubire nemuritoare. Tot ce aveai nevoie erau ochii tăi.

Și, în sfârșit, îți amintești de femeia de lângă intrarea de la blocul tău? Era o seară ploioasă, iar ea plângea foarte tare. Acea femeie era o scriitoare celebră. A avut o nenorocire și nu avea nevoie decât de un interlocutor sincer. Dacă ai fi ajutat-o, ar fi scris o carte despre asta. Cartea avea să devină celebră în toată lumea, iar tu ai fi fost renumit. Tot ceea ce ți s-a cerut atunci era inima ta. Ai fost neatent prietene…

Fii atent împrejur, pentru că lumea îți oferă multe oportunități și este necesar nu doar să poți cere ajutor, ci și să-l accepți cu demnitate.