E cea mai frumoasă pildă despre crearea femeii, pe care ai citit-o vreodată!

A șasea zi se apropia de sfârșit, lumea era deja creată când Dumnezeu a hotărât să creeze și o femeie. După câteva ore de muncă grea, îngerul bătrân s-a apropiat de el și l-a întrebat prin surprindere: “De ce petreceți atât de mult timp în crearea femeii? Ai creat toate celelalte ființe vii de pe planetă într-o chestiune de minute.

Dumnezeu a oftat și a răspuns: “Va fi o ființă unică care va ajuta să aducă armonie, iubire și frumusețe în lume. Uită-te la lista de specificații planificate pentru ea: mai mult de 200 de componente, dar mișcările sale ar trebui să fie grațioase și elegante. Ea se va vindeca singură și va ușura durerea oamenilor din jurul ei. Ea va fi firavă, dar dacă va fi nevoie, va putea lucra și 18 ore pe zi. Ea va avea doar 2 mâini, dar va putea să îmbrățișeze fiecare apropiat și astfel să dea dragoste și să ușureze durerea fizică sau mintală “.

Îngerul nu credea ce a auzit.

– Este totul? Aici este de lucrat pentru o săptămână!

– Nu, a răspuns Dumnezeu, – voi termina astăzi și ea va fi favorita mea.

Îngerul nu l-a contrazis, dar s-a apropiat și a atins ultimul proiect al Domnului.

– Wow, ea este atât de firavă și blândă!

– Da, a exclamat Dumnezeu, – dar în această tandrețe se află tăria și rezistența, pe care nu ți-o poți imagina. M-am gândit mult la faptul cum să combin fragilitatea și puterea, frumusețea și forța, și, recent, am găsit o soluție. Și din moment ce toate celelalte proiecte sunt finalizate, voi introduce toate aceste inovații într-o femeie.

– Va fi o creatură care gândește? – Îngerul nu a putut să creadă.

– Ea va gândi, va fi frumoasă și cu sentimente profunde, răspunse Dumnezeu.

Îngerul admiră femeia.

– E foarte frumoasă. Poate cea mai frumoasă creatură pe care ați creat-o.

El s-a atins de fața ei:

– Se pare că curge puțin din ea de la excesul calităților investite în ea.

– Nu, nu curge, a zâmbit Domnul. – Sunt lacrimi. În lacrimi se va transforma tristețea, singurătatea și suferința .

– Doamne, te-ai gândit la toate. Femeia este cu adevărat uimitoare!

– Oh da! A oftat Dumnezeu. – E minunată. Va umple lumea cu frumusețe, iar puterile ei vor putea surprinde chiar și un bărbat. Ea va zâmbi, chiar dacă va dori să plângă și va putea ajuta pe alții, chiar dacă ea însăși va avea nevoie de ajutor. Puterea, calitățile și ajutorul acordat aproapelui său se vor manifesta în tot, chiar și în ochii ei …

Îngerul stătea și privi femeia cu fascinație. Și Domnul a oftat:

– Din păcate, în crearea ei nu pot adăuga un detaliu. Am stabilit toate premisele, dar nu-i pot controla conștiința. O femeie trebuie să ajungă la conștiința sa și să o corecteze, altfel își va distruge întreaga viață.

– Ce anume? – a întrebat îngerul surprins .

– Ea nu-și știe prețul.