“Dumnezeu este mare…”: O pildă despre credința care face minuni

Când pare că nu există nicio speranță…

Despre credință și puterea nemărginită a rugăciunii…

Dr. Mark a fost un oncolog renumit. Odată a zburat la o conferință importantă într-un alt oraș, unde urma să i se acorde un premiu în domeniul medicinei. Cu toate acestea, la o oră după decolare, a avut loc o aterizare de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Doctorul a închiriat o mașină și a mers la conferință.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce a plecat, vremea s-a înrăutățit și a început o furtună mare. Din cauza ploii abundente, navigatorul a pierdut legătura cu internetul, iar medicul a întors spre direcția greșită și s-a rătăcit.

După două ore de condus, și-a dat seama că s-a rătăcit. I s-a făcut foame și s-a simțit foarte obosit, așa că a decis să caute un loc de cazare. În cele din urmă, a dat peste o casă mică. Disperat, a coborât din mașină și a bătut la ușă.

Ușa a fost deschisă de o femeie.

El i-a explicat totul și a rugat-o să-l lase să folosească telefonul ei. Femeia i-a spus însă că nu are telefon, dar că poate intra și aștepta până se va îmbunătăți vremea.

Flămând, ud și obosit, doctorul i-a acceptat oferta și a intrat. Femeia l-a servit cu ceai fierbinte și a spus că va merge să se roage. Dr. Mark a zâmbit și a spus că el crede doar în munca grea.

Stând la masă și bând ceai, doctorul o privea pe femeie în lumina slabă a lumânărilor în timp ce se ruga lângă pătuț. Doctorul a înțeles că femeia are nevoie de ajutor, așa că, când a terminat să se roage, a întrebat-o:

– Ce vrei mai exact de la Dumnezeu? Chiar crezi că Dumnezeu îți va auzi vreodată rugăciunile?

Femeia a zâmbit trist și a spus:

– Copilul din pătuț este fiul meu care suferă de un tip rar de cancer și există un singur medic, se numește Mark, care îl poate vindeca, dar nu am bani. În plus, dr. Mark locuiește într-un alt oraș. Dumnezeu încă nu mi-a răspuns rugăciunii, dar știu că el mă va ajuta… și nimic nu-mi va distruge credința.

Doctorul uluit a izbucnit în lacrimi. El a șoptit:

– Dumnezeu este mare…

Și-a amintit de tot ce i s-a întâmplat astăzi: o defecțiune a avionului, ploaie torenţială, din cauza căreia s-a rătăcit; și toate acestea s-au întâmplat pentru că Dumnezeu nu numai că i-a răspuns rugăciunii acestei femei, ci i-a și dat lui șansa de a ieși din lumea materială și i-a dat ocazia să ajute săracii nefericiți care nu au decât rugăciune…