Descoperă ce reprezintă trecerea anilor și ce înseamnă vârsta după părerea lui Al Pacino

Actorul și regizorul Al Pacino are 81 de ani. Continuă să ducă o viață destul de activă și recunoaște că nu își simte vârsta. Odată, întrebat ce vârstă are, el a răspuns:

„Ce este vârsta? Crezi că știu ceva despre asta? Acesta este un trunchi crăpat de copac vechi de un secol, pe lângă care au trecut părinții mei, o piatră de pavaj, scârțâitul unui parchet vechi, copiii vecinului: care astăzi sunt cu două capete mai înalți decât mine. Un nou gust de cafea pe care l-ai băut în ultimii treizeci de ani, dar l-ai observat abia acum.

Cineva va spune că vârsta înseamnă riduri și păr gri. Greșit. Totul este extern. Vârsta este în cap și inimă. Vârsta este atunci când te trezești dimineața și spui: mulțumesc, Doamne, că mi-ai permis să deschid ochii astăzi, că picioarele mele merg, inima îmi bate, articulațiile funcționează și urechile îmi disting muzica preferată.

Vârsta este atunci când zâmbești mai des decât un copil mângâiat de părinți, pentru că știi mai bine cât de mult valorează toată viața asta.