De ce vedem doar răul în toate? O pildă tulburătoare cum n-ai mai citit vreodată

Oamenii au tendința să se concetreze pe lucruri negative. Dacă s-ar opri pentru un minut și ar vedea diversitatea de situații și soluții, viața le-ar părea mai puțin complicată.

Însă pentru că omul este o ființă complicată, la fel este și viața. Noi, mai degrabă, vom crede în minciună decât în adevăr.  Fii de acord, este mult mai simplu să te prinzi într-o minciună, să-ți imaginezi cele mai groaznice scenarii, să vezi totul în lumini sumbre, decât să accepți niște circumstanțe prea simple. Oamenii vor crede mai ușor în ceea ce nu există, decât în ceea ce cu adevărat există.

La fel e cu binele și răul. Omul trebuie să-l convingi că e bine, că e rău, el crede singur.

Deoarece viața ne călește zilnic cu situații din ce în ce mai dificile, este foarte greu să vedem momentele pozitive și devine din ce în ce mai greu. Și cu cât mai des ne gândim la rău, cu atât acest gând devine mai „viu”.

Există oameni numărați pe degete care rețin și momentele pozitive din viață, chiar și cele mai neînsemnate și sunt zilnic recunoscători pentru ele. Anume acești oameni pot fi numiți fericiți, pentru că ei nu așteaptă de la o situație niciun final fericit și niciunul negativ. Ei nu au speranțe și nici dezamăgiri.

Există o pildă înțeleaptă despre cum un om nu poate vedea o culoare pentru că nu i s-a spus din start despre ea. O vei citi mai jos și vei conștientiza lucrurile.

Un bătrân înțelept i-a zis într-o zi prietenului său:

-Uite-te atent în această odaie și încearcă să memorezi obiectele de culoare maro.

În cameră erau multe astfel de lucruri, așa că prietenul le-a găsit foarte repede. 

După aceasta, bătrânul înțelept i-a spus:

-Închide ochii și enumeră toate lucrurile de culoare albastră.

Prietenul a rămas nedumerit și s-a revoltat:

-Eu n-am observat nimic de culoare albastră, le pot spune doar pe cele de culoare cafenie.

La care, bătrânul a răspuns:

-Deschide ochii, uite-te în jur și te vei convinge că în această odaie sunt foarte multe lucruri albastre.

Bătrânul avea dreptate.

Atunci acesta a continuat:

-Dacă ai căutat în odaie doar lucrurile cafenii, iar în viață doar pe cele rele, atunci doar pe ele le vei vedea, doar ele vor fi observate și reținute, doar ele vor fi parte a vieții tale. Ține minte! Dacă cauți răul, îl vei găsi doar pe el și nu vei observa binele.