Cum să capeți încredere în sine? Iată o pildă care îți va oferi răspunsul

Un antreprenor era plin în datorii și nu vedea o cale de ieșire din această situație. El datora creditorilor, iar furnizorii îi cereau plata în fiecare zi.

A plecat în parc pentru a se recrea puțin, dar gândurile i se învârteau în cap. Omul și-a pus capul în mâini, gândindu-se la diverse opțiuni care l-ar putea salva de la faliment. Dintr-o dată, în fața lui apăru un bătrân.
– Văd că ceva te deranjează, spuse el. – Poți să împărți cu mine ce te frământă!
Antreprenorul i-a spus despre problemele sale, despre lipsa banilor și refuzurile băncii de a emite un credit pentru promovarea afacerii sale. Bătrânul a ascultat fără ca să-l întrerupă și apoi i-a spus:
-Cred că te pot ajuta.
El i-a întrebat numele, i-a scris un cec și l-a pus în mâna omului care a rămas surprins.
– Ia banii ăștia. Ne vom întâlni aici exact un an mai târziu, ca să-mi întorci datoria înapoi.
Bărbatul nu a reușit să spună nici un cuvânt și bătrânul a dispărut în mulțime.

Omul de afaceri s-a uitat la cec. Era notat cu exactitate “500.000 dolari”, și mai jos era scris numele “John Rockefeller”. John Rockefeller, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume!

“Pot să scap de toate problemele într-o clipă!”, Se gândi el. Dar antreprenorul a decis să pună cecul în seif. Numai un simplu gând i-a dat puterea de a-și construi o cale ca să-și păstreze afacerea.

Cu un optimism reînnoit, el a făcut oferte profitabile și a extins termenii de plată. A reușit să facă niște vânzări mari. În câteva luni, a ieșit din datorii și a început să câștige din nou. Un an mai târziu, s-a întors în parc cu acel cec.

Bătrânul a apărut la timpul convenit. Omul era gata să-i dea cecul înapoi și să-i spună despre succesele lui, când dintr-o dată o asistentă medicală a alergat și l-a apucat pe bătrân.

– Mă bucur că l-am prins în sfârșit! Exclamă ea. – Sper că nu te-a deranjat. Deseori fuge de acasă și le spune oamenilor că este John Rockefeller.

Antreprenorul a rămas uimit. Pe parcursul întregului an, el a făcut afaceri, cumpăra și vindea, cu toată încrederea că în caz de ceva el are jumătate de milion de dolari pentru salvare.

Dintr-o dată el si-a dat seama că nu banii reali sau imaginari i-au schimbat viața complet. Noua lui încredere i-a dat puterea de a realiza tot ce are acum.

Luați inițiativa în mâinile voastre. În momente cruciale, doar încrederea joacă un rol-cheie în viața voastră.