Ce să faci, dacă te-ai îndrăgostit de altul? Un sfat neprețuit, oferit de mama!

O femeie era de câțiva ani căsătorită și a venit la mama ei să îi ceară sfatul:

-Mamă, îmi iubesc atât de mult soțul. Dar, recent am cunoscut un alt bărbat, iar acum gândurile mele sunt doar la el. Nu vreau să îmi înșel soțul, nici măcar în gând, dar nu am puterea să smulg acest sentiment păcătos din adâncul sufletului meu. Ce să fac?

La această mărturisire, mama i-a răspuns fiicei:

-Draga mea, sentimentele sunt ca niște flori care cresc în sufletul nostru. În sufletul tău acum sunt două flori. Una din ele nu este foarte aprinsă și frumoasă, dar atât de blândă și nobilă, este floarea dragostei pentru soțul tău, pe care ai sădit-o tu. Aceasta va înflori toată viața ta și îți va aduce multe roade pline de bucurie, dacă o vei uda și vei avea grijă de ea.

Cealaltă – este aprinsă, plină de culoare, dar foarte veninoasă și dăunătoare, este floarea pasiunii, care a crescut în sufletul tău fără voie și ca o buruiană fură toată puterea de la prima floare. Pe lângă toate acestea, ea este de scurtă durată și nu va da roade, indiferent cât de mult nu ai uda-o.

Fiica mea, nu îți stă în puteri să smulgi cea de-a doua floare din suflet. Ea există. Dar întotdeauna ai o alegere. Poți să alegi, pe care floare să o uzi și să o îngrijești și pe care nu. Dacă vei îngriji doar de prima, atunci foarte curând cea de-a doua se va ofili și va înceta să îți necăjească sufletul.