Care este secretul persoanelor cărora nu le este frică de singurătate?

Chiar dacă vi se pare ciudat sau cel puțin neobișnuit, există oameni cărora nu le este frică de singurătate și se bucură cu adevărat de ea. Le place să fie singuri cu ei înșiși. Mulți dintre noi am fost învățați că a fi singur este un eșec. Că dacă mergi la o plimbare în parc sau bei cafea singur – este ciudat sau alarmant. Astfel de credințe i-au făcut pe mulți să cadă în dependența de a avea nevoie constantă de alți oameni. Doar fiind într-o companie ei se pot distra și pur și simplu simt că viața lor este plină de sens.

Prin urmare, astăzi vrem să vorbim despre oamenii autosuficienți, cei cărora nu le este frică să fie singuri. La urma urmei, personalitatea lor rămâne un mister pentru marea majoritate și există multe mituri care nu au nimic de-a face cu realitatea.

Oameni autosuficienți

Există o părere că oamenii autosuficienți, cei cărora nu le este frică să fie singuri, sunt indivizi antisociali.

Le place să petreacă singuri, să plece într-o excursie de unii singuri, de exemplu. Acest lucru, din punctul de vedere al majorității, este un semn al unei „persoane antisociale”.

Dar, de fapt, nu este chiar așa. Oamenii care nu au nevoie de companie constantă și nu se tem de singurătate – au norocul de a nu depinde de nimeni pentru fericirea lor personală.

Asta nu înseamnă că nu au prieteni sau că nu le place să cunoască oameni noi. Sau că nu le place să interacționeze cu ceilalți. Mai mult, ei sunt capabili să construiască relații mai sănătoase cu ceilalți, recunoscând faptul că nu este nevoie să se „agațe” de ei. Astfel, ei nu caută să mulțumească nimănui, se arată așa cum sunt, fără să se limiteze și fără să se adapteze la anumite condiții

Și acest lucru, fără îndoială, îi face mai atractivi în ochii altor oameni. Ei arată încredere în sine și nu se sfiesc să fie ei înșiși. Ei ar putea părea jucăuși, amuzanți sau chiar puțin sălbatici. Dar așa sunt ei!

Persoanelor cărora nu le este frică de singurătate – nu au frică să experimenteze lucruri noi.

Oamenii autosuficienți, care nu se tem de singurătate au scăpat de nevoia de a fi atașați de partenerul, tatăl, mama sau amicii lor. Și de aceea ei primesc o adevărată plăcere atunci când ies din zona lor de confort.
Oamenii care depind de alții (pentru a fi fericiți) sau care cred că a avea un partener este cel mai important lucru în viață, consideră că aceștia le oferă încrederea necesară și un sentiment de siguranță.

Cu toate acestea, cei care nu au frica de a fi singuri, nu le este greu să părăsească zona de confort pentru a câștiga experiențe noi.

Acest lucru îi îmbogățește, le permite să se dezvolte și să se cunoască mult mai bine.

Prin urmare, nu este de mirare că oamenii autosuficienți sunt mai responsabili. La urma urmei, și-au asumat întreaga responsabilitate pentru viața lor. Ei stau la cârma „navei” lor.

Să-și facă un partener nu va fi niciodată scopul lor principal.

Pentru majoritatea oamenilor, faptul de a avea un partener este o problemă care îi îngrijorează. Dacă până la o anumită vârstă nu dobândesc un partener permanent, atunci încep să se gândească că vor rămâne singuri până la sfârșitul zilelor.
Ni se pare că e posibil să fii fericit doar lângă cineva. Dar oamenii autosuficienți nu vor putea niciodată să împărtășească acest punct de vedere.

Ei știu că a avea un partener este o experiență minunată. Însă nu încearcă cu orice preț să să-și creeze o relație, cu atât mai puțin dacă simt că nu-și doresc acest lucru.

Ei nu sunt adepți ai ideii de a avea un partener doar pentru că așa trebuie. Dar asta nu înseamnă că nu acceptă ca alții să se regăsească pe ei înșiși prin intermediul unei persoane.

Oamenii cărora nu le este frică de singurătate sunt adesea destul de mulțumiți de ei înșiși. Astfel, singurătatea nu este deloc ceva negativ. Dimpotrivă, ne permite să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. Ne permite să scăpăm de povara dependenței de alți oameni și, în sfârșit, să ne găsim bunăstarea și fericirea dorită.