Ai ce învăța de la ei! O parabolă înțeleaptă despre calea ce o parcurgem în viață

Este recomandat să citească toți:
Cinci înțelepți s-au pierdut în pădure.

Primul a spus: “Voi merge la stânga, astfel îmi sugerează intuiția mea”. Cel de-al doilea a spus: “Voi merge la dreapta, nu este de mirare că” dreapta “provine de la cuvântul” drept “. Al treilea a spus: “Mă voi întoarce, am venit de acolo, ceea ce înseamnă că voi părăsi cu siguranță pădurea”. Cel de-al patrulea a spus: “Voi merge mai departe, trebuie să mergem mai departe, pădurea se va încheia cu siguranță și se va deschide ceva nou”. Cel de-al cincelea a spus: “Sunteți toți greșiți. Există o cale mai bună. Așteaptați-mă. A găsit cel mai înalt copac și s-a urcat în el. În timp ce se urca, toți ceilalți s-au împrăștiat, fiecare în felul lui. De sus, a văzut unde trebuia să meargă pentru a ieși din pădure mai repede. Acum putea chiar să spună în ce ordine ceilalți înțelepți vor ajunge la marginea pădurii. S-a urcat mai sus și a văzut calea cea mai scurtă. El a fost deasupra problemei și a rezolvat problema mai bine decât oricine! Știa că a făcut totul bine. Iar ceilalți nu . Erau încăpățânați, și nu l-au ascultat. Era un adevărat înțelept!

Dar asta nu este totul – pentru că …

Se înșela.

Ceilalți au procedat corect.

Cel care a mers la stânga a dat de o groapă. A trebuit să moară de foame și să lupte cu animalele sălbatice. Dar a învățat să supraviețuiască în pădure, să devină parte a pădurii și să-i învețe pe alții despre asta.

Cel care s-a dus la dreapta i-a întâlnit pe hoți. L-au jefuit și l-au impus să jefuiască pe alții împreună cu ei. Dar după un timp a trezit treptat în tâlhari ceea ce ei au uitat, umanitatea și compasiunea. Pocăința unora dintre ei a fost atât de puternică încât, după moartea sa, au devenit și ei înțelepți.

Cel care s-a întors a făcut o cărare prin pădure, care în curând s-a transformat într-un drum pentru toată lumea ce se bucurau de pădure, fără a risca să se rătăcească.

Cel care a continuat calea a descoperit multe locuri noi. El a vizitat locuri unde nimeni nu a fost și a deschis noi oportunități minunate pentru oameni, a găsit plante uimitoare de vindecare și animale magnifice.

Cel care a urcat pe copac a devenit un specialist bun în găsirea căilor scurte. Toți cei care doreau să-și rezolve rapid problemele i se adresau lui, chiar dacă nu a dus la dezvoltare.

Deci toți cei cinci înțelepți și-au împlinit misiunea.

Fiți capabili să mergeți mai sus și să vedeți o cale mai scurtă.

Fiți în stare să permiteți altora să meargă pe căile proprii.

Fiți capabili să-i recunoști înțelepți pe toți – fiecare cale este importantă și demnă de respect.

Și …

Fiți capabili să căutați finalul – există întotdeauna o continuare.