Acest bărbat și-a lăsat soția în mijlocul oceanului…

Doi soți au reușit să ajungă la o barcă de salvare după ce corabia pe care se aflau a naufragiat. Pe această barcă era doar un sigur loc. Bărbatul a urcat în ea și și-a lăsat soția să se înece în ocean. Înainte să fie înghițită de ape, soția a reușit să strige o ultimă frază. Așa și-a început lecția o profesoară de literatură în prima zi de școală.

După ce a întrerupt povestirea, profesora i-a întrebat pe elevi: „Cum credeți, care a fost acea frază a soției adresată soțului?”

Majoritatea elevilor aveau în cap replici asemănătoare: „Te urăsc!”, „Nu pot să cred că ai făcut asta!” ș.a.m.d.

Toată clasa se întrecea în presupuneri tot mai răutăcioase. Un singur băiat stătea liniștit în bancă.

-Ce crezi că a spus femeia? a întrebat profesoara, apropiindu-se de elev.

-Cred că a zis „Ai grijă de copilul nostru!”

-Știi această poveste? a întrebat mirată profesoara.

-Nu. Dar același lucru i-a zis mama tatălui meu când a decedat, a răspuns elevul.

Profesoara s-a întors cu spatele la clasă, în speranța ca nimeni nu va observa lacrimile sale și i-a zis băiatului „Corect!”.

Așadar, vasul s-a scufundat, iar bărbatul a ajuns acasă ca să aibă grijă de fiică. Peste mulți ani, când tatăl bătrân a decedat, tânără a găsit printre lucrurile acestuia un jurnal, în care a citit următoarele:

„Când am plecat în acea călătorie, ea era bolnavă incurabil. Nu mai avea mult de trăit. Ah, cât de mult mi-aș fi dorit să mă scufund în locul ei sub apă, dar nu puteam, trebuia să am grijă de fiica noastră.”