Această pildă te va ajuta să păstrezi înțelegera în familie

Doi soți erau împreună de 30 de ani. În ziua celei de-a 30-a aniversări a căsătoriei, soția a copt o pâine cum o făcea în fiecare dimineață, era o tradiție.

La micul dejun, a tăiat-o, și a uns-o cu unt pe ambele părți și, ca de obicei, i-a dat soțului partea superioară, dar la jumătate de drum mâna i s-a oprit …

Ea s-a gândit: “În ziua celei de-a 30-a aniversări, vreau eu să mănânc partea rumenă a pâinii; Am visat la asta 30 de ani. În cele din urmă, am fost o soție exemplară, am crescut fii frumoși, am avut grijă de gospodărie, am depus atât de multă putere și sănătate în familia noastră … ”

Făcând această decizie, i-a dat partea inferioară a pâinii soțului, iar mâna ei care tremura a încălcat o tradiție bine întemeiată de 30 de ani!

Iar soțul, luând pâinea, a exclamat: “Ce cadou de neprețuit mi-ai făcut, draga mea! Timp de 30 de ani nu mi-am mâncat partea favorită, partea inferioară a pâinii, pentru că am crezut că îți aparține ție în mod cinstit”.

Morala: este foarte important nu doar să asculți, ci și să împărtășești în mod inteligent punctul tău de vedere, mai ales cu oamenii apropiați.