Această pildă despre regele Solomon conține toate secretele fericirii.

Atunci când regele Solomon a coborât de pe munte, după ce a întâlnit răsăritul soarelui, cei care s-au adunat la poale i-au zis:

-Tu ești o sursă de inspirație pentru noi. Cuvintele tale transformă inimi. Iar înțelepciunea ta ne luminează mințile. Vrem să ne vorbești.

-Spune-ne, cine suntem noi?

El a zâmbit, după care le-a spus:

-Voi sunteți lumina lumii, stelele și templul adevărului. În fiecare dintre voi este un Univers. Scufundăți-vă rațiunea în inimă și ascultați ce spune, prin iubirea voastră. Binecuvântați sunt cei care știu limba Domnului.

-Care e sensul vieții?

-Viața este o cale, un scop și o recompensă. Viața este dansul Iubirii. Predestinația voastră e să înfloriți. A fi – e un dar suprem lumii. Viața voastră este istoria Universului. De aceea, viața e mai frumoasă decât orice teorie. Atitudinea voastră față de viață, trebuie să fie asemenea sărbătorii. Viața este prezentul. Iar sensul prezentului e de a fi prezent și adevărat.

-De ce avem mereu necazuri?

-Ce ați semănat, aceea veți culege. Nefericirea este alegerea voastră. Sărăcia este creată de oameni. Iar suferința este roada ignoranței. Treziți-vă la realitate, e sărac cel ce nu e conștient de sine. Devine sărac cel ce irosește timpul în zadar. Nu lăsați mulțimea să vă ucidă sufletul, iar bogăția nu va mai deveni blestemul vostru.

-Cum să trecem peste necazuri?

-Nu vă judecați între voi, doar sunteți toți de la Dumnezeu. Nu vă comparați și nu vă divizați. Fiți recunoscători pentru toate. Bucurați-vă, întrucât bucuria face minuni. Iubiți-vă și veți fi iubit de toți. Rugați-vă în bucurie și necazurile vă vor ocoli. Rugați-vă, dar nu negociați cu Domnul. Să știți că lauda e cea mai bună rugăciune, iar fericirea e cea mai bună hrană pentru suflet.

-Care este calea spre fericire?

-Sunt fericiți cei ce iubesc, cei ce sunt recunoscători. Sunt fericiți cei ce știu ce înseamnă pace și care au găsit raiul în interiorul lor. Sunt fericiți cei care oferă și primesc. Sunt fericiți cei care caută, cei care s-au trezit, cei care își îndeplinesc predestinația. Sunt fericiți cei ce trăiesc în armonie, cei care au văzut frumusețea lumii. Sunt fericiți cei ce sunt liberi, cei ce au iertat, cei înțelepți și cei care sunt gata să primească fericirea.

-Care e secretul belșugului?

-Viața voastră e cea mai scumpă bijuterie din comoara Domnului. Iar Dumnezeu este bijuteria din inima voastră. Bogăția din interiorul vostru este inepuizabilă, iar belșugul din jurul vostru e nelimitat. Lumea e suficient de bogată, ca să fie bogat fiecare. De aceea, cu cât mai mult veți oferi, cu atât mai mult veți primi. Binecuvântați sunt cei care au găsit comoara în interiorul lor.

-Cum să trăim în lumină?

-Savurați din fiecare clipă a vieții, întrucât viața netrăită generează tristețe. Trebuie să știți că ce e în interior, aceea e și în afară. Întunericul lumii vine din întunericul inimilor. Omul este sămânța de soare. Fericirea este răsăritul soarelui.

-Cum să trăim în armonie?

-Trăiți cu simplitate. Nu faceți rău nimănui. Nu invidiați. Dedicați-vă viața frumosului. Creați pentru creație și nu pentru recunoaștere. Transformați-vă trecutul și uitați-l. Aduceți pace în tot ce e nou. Umpleți corpul de iubire. Deveniți energia iubirii. Unde e iubire, acolo e Dumnezeu.

-Cum să atingem perfecțiunea în viață?

-Cel ce e fericit îi transformă pe alții. Cei nefericiți devin niște robi, deoarece fericirea iubește libertate. De fapt, bucuria e acolo unde e libertatea. Asimilați arta fericirii. Deschideți-vă lumii și ea vi se va deschide vouă. Fiți voi înșivă!

Sursa