A adunat bogății, dar a rămas fără de cel mai prețios lucru! O parabolă din care avem de învățat!

Odată, o femeie trecea pe lângă un magazin, ținându-și copilul de mână. Brusc, de după ușile acelui magazin s-a auzit o voce, care o chema să intre.

-Vino și ia absolut tot ce îți dorești. Poți alege orice și lua cât vrei. Nimeni nu te va opri. Dar trebuie să ții cont de un singur lucru: după ce vei ieși, nu vei mai putea niciodată să te întorci înapoi în magazin. Ai 10 minute la dispoziție.

Femeia se gândi un pic, apoi hotărî să intre. Nu în fiecare zi ai o asemenea șansă!

Intrând în magazin, ea a văzut foarte multe bogății, aur, bani, bijuterii și alte lucruri frumoase și scumpe. Ea nu își putea imagina una ca asta. Lăsând mâna copilului, femeia s-a grăbit să aleagă cele mai costisitoare obiecte, aduna prin buzunare tot ce putea. Și-a pus câte ceva la gât, în poale și în geantă. Luând toate aceste lucruri, ea a auzit preîntâmpinarea că i se termină timpul. Femeia s-a grăbit să-și ducă bogățiile, părăsind repede magazinul.

De îndată ce a ieșit, ea și-a amintit de copilul care a rămas în interior. Dar, ea nu a mai putut să se întoarcă niciodată în magazin, așa cum i s-a spus la început. Femeia a rămas singură cu bogățiile ei, dar fără cea mai de preț comoară – copilul ei.

De multe ori se întâmplă în viață să nu observăm adevărata noastră bogăție! Tindem mereu să câștigăm mai mult, să trăim mai bine, uitând de cel mai important lucru – familia nu are preț!