
Ți-ai dorit vreodată să știi ceva sau să obții un sfat înainte de a fi nevoit să iei o decizie importantă în viață? Cel mai probabil, toată lumea ar dori uneori să primească astfel de sfaturi.
Așa că astăzi, 9 adevăruri dure pe care trebuie să le știi înainte de a fi prea târziu:
1. Nu poți avea totul.
Acest lucru poate suna descurajator, dar este adevărat. Nicio viață nu este perfectă, așa că dacă vrei să ai o viață vibrantă și variată, un job interesant, un hobby plăcut, petreceri și întâlniri cu prietenii, zeci de călătorii, s-ar putea să ajungi să te plictisești prea mult de toate. Pare un paradox, dar este adevărat. Asumarea prea multor responsabilități te va face să te simți stresat și suprasolicitat. Ceea ce înseamnă că vei obține mult mai puțină plăcere din viață. Trebuie să prioritizezi ceea ce contează cel mai mult pentru tine. Poate fi trist să renunți la ceva, dar te vei simți mai fericit când încetezi să mai alergi și să jonglezi cu diferite lucruri ca într-un circ.
2. Cea mai importantă relație este relația cu tine însuți.
Este extrem de rar ca oamenii să construiască relații cu ei înșiși, deoarece pentru majoritatea este mult mai important să fie aproape de prieteni și familie. Cu toate acestea, este important să știi că o relație bună cu tine însuți – va ajuta la creșterea iubirii de sine, stimei de sine. Acest lucru te va face sănătos din punct de vedere mental. Ești important și meriți să fii tratat bine. Oamenii care nu recunosc acest lucru pur și simplu nu merită să fie alături de tine.
3. Nu vei fi niciodată mai tânăr decât ești acum.
Acest lucru poate fi neplăcut de auzit, dar acesta este adevărul simplu. Avem doar o anumită perioadă de timp de trăit. Indiferent ce vrei să faci în viață, a ști ce îți place cu adevărat să faci este cel mai important factor al fericirii tale. Nu va exista niciodată un moment perfect pentru a începe ceva, pentru că deja ai ceea ce îți trebuie pentru a avea succes: pe tine însuți. Dacă aștepți prea mult, s-ar putea să descoperi că nu vei face mai face ceva niciodată. Nu așteptați oportunități mai bune, începeți acum.
4. Viața nu este sigură și previzibilă.
Nu există instrucțiuni gata făcute sau un algoritm după care să înveți cum să trăiești. Nu există nicio formulă pentru a deveni fericit și împlinit. Viața este haotică, de necontrolat uneori, și departe de a fi perfectă. Nu poți controla totul. Uneori trebuie să renunți la control, să ai încredere, să accepți totul așa cum este. Înțelegerea acestui lucru vă poate scuti de multă dezamăgire și suferință în viitor.
5. Contrar așteptărilor tale, nimic nu este atât de bine sau de rău pe cât crezi.
Mintea noastră tinde să ne facă să trăim lucrurile la limită. Îți amintești când s-a întâmplat vreun incident (concediere, despărțire de o persoană dragă, mutare forțată, exmatriculare etc.) și ai crezut că viața ta s-a terminat? Acest incident a afectat cu adevărat locul în care vă aflați acum? Probabil că nu. Când îți pasă profund de ceva, te face să crezi că e un lucru foarte important care îți poate schimba viața. Fie că este bine sau rău, nimic nu vă poate îmbunătăți sau distruge radical viața. Viața este o serie de evenimente și alegeri, așa că încearcă să nu te concentrezi pe un lucru pozitiv sau negativ. Adesea negativul este cel care te va conduce la pozitiv.
6. Toată lumea are emoții și oricine este la fel de uman ca și tine.
Poate părea evident, dar oamenii adesea îi idolatrizează pe alții și îi tratează ca și cum nu ar fi oameni obișnuiți. Dar adevărul este că toți oamenii se aseamănă, toată lumea experimentează temeri, anxietăți, regrete, resentimente, dezamăgiri, eșecuri. Toată lumea trece prin multe lucruri, la fel ca tine. Doar că cineva, împotriva tuturor probabilităților, merge mai departe, iar cineva se oprește pentru a merge în cicluri de autocompătimire.
7. Încrederea dă roade.
Deși pentru mulți este greu să aibă încredere, cel mai adesea merită. Deschizându-vă, creați fundația pentru construirea de conexiuni semnificative și profunde cu alți oameni. S-ar putea să fii trădat o dată sau de două ori, dar în cele din urmă, ceea ce primești riscând, poate da roade de sute de ori. Desigur, fă-ți timp dacă te simți nepregătit. Fii conștient, presupunând că nu toată lumea este de încredere. Dar asta nu înseamnă să îi blochezi din start pe toți, fără a le oferi o șansă. Acest lucru înseamnă că vei pierde 100% din relația pe care ai fi putut-o avea.
8. Social Media îți afectează sănătatea mintală
Rețelele sociale sunt o modalitate excelentă de a rămâne conectat și de a vă distra în aceste zile. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă între a-l folosi ca o modalitate de a te inspira sau de a te compara cu ceilalți. Majoritatea oamenilor postează online doar cele mai bune, mai plăcute din punct de vedere estetic și, în cele din urmă, versiuni nerealiste ale vieții lor. Acest lucru te poate face să simți că nu ești suficient de bun sau că viața ta nu este la fel de fericită ca a altcuiva, dar cu siguranță nu este cazul. Rețelele sociale vă pot face mai mult rău decât bine, așa că țineți cont de asta data viitoare când deschideți pagina cuiva și începeți să comparați viața lui cu a ta.
9. Planurile de viitor îți afectează prezentul.
Să te gândești la planurile de viitor este grozav. Dar adesea, gândindu-te la viitor, pierzi prezentul. Mai ales dacă ceea ce așteptați nu vine și ați petrecut atât de mult timp așteptând. Stabilește-ți obiective, dar în același timp, nu uita ca viața ta se desfășoară chiar acum.
Desigur, este dificil să aplici imediat aceste adevăruri în practică. Nu puteți schimba trecutul, dar acum poate fi momentul potrivit pentru a-ți schimba viitorul.
Vă doresc fericire și iubire!