Cel mai bizar și surprinzător discurs a lui Winston Churchill: „Dacă-ți poți începe ziua fără cofeină…”

Nu este o noutate că omenirea a luat calea dezvoltării tehnologice, ignorând complet spiritualul. Toată lumea are telefoane inteligente, cu acces instantaneu la orice informație, dar puțini pot face față stresului, pot scăpa de complexe și se pot accepta așa cum sunt.

Și din această cauză, suntem mereu stresați, complexați și chiar cădem în depresii – care duc la îmbolnăvirea sufletului și a trupului.

Fostul prim-ministru al Regatului Unit, Winston Churchill a vorbit în cadrul unui discurs despre viața alertă pe care o ducem, despre lucrurile materiale la care tindem, dar care nu ne aduc fericire, și despre sufletului nostru, de care uităm să avem grijă.

„Dacă îți poți începe ziua fără cofeină, dacă poți fi mereu vesel, fără să acorzi atenție la durere și boală, dacă te poți abține să critici pe alții și te poți abține să nu îi obosești pe alții cu probleme din viața ta, dacă poți mânca aceeași mâncare în fiecare zi, fiind recunoscător pentru acest lucru, dacă poți înțelege persoana iubită, când aceasta nu are suficient timp pentru tine, dacă poți accepta calm critica, chiar și atunci când nu ești vinovat, dacă poți prieteni și cu cel sărac și cu cel bogat la fel, fără fățărnicie, fără ură și fără minciuni, dacă te poți lupta cu stresul fără pastile, fără alcool și fără droguri, dacă poți dormi fără somnifere, dacă nu ai discriminat nici în gând o persoană de altă culoare, de altă credință, de altă orientare sexuală sau politică – înseamnă că ai atins nivelul de dezvoltare al câinelui tău…”