Vreau să scap de gândurile negative, dar nu știu cum! 10 sfaturi de care vei avea nevoie atunci când vei fi în cumpănă

#1.

Viața este destul de complicată pentru absolut toată lumea. Chiar și oamenii foarte de succes și celebri au aceleași necazuri ca fiecare dintre noi. Deși ne uităm la fotografiile lor în reviste lucioase și ne gândim: „Iată pe cineva fericit, e un păcat să se plângă de viață grea”.

Amintiți-vă, toți suferim la fel. Cu o singură diferență: cineva se plânge constant, iar cineva își ascunde durerea.

Dar doar pentru că viața are o doză mică de durere, nu înseamnă că nu poate fi frumoasă în același timp. Chiar și atunci când problemele și necazurile îți cad ca zăpada pe cap, tot poți fi… fericit. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vă schimbați perspectiva. Aruncă o privire diferită la ceea ce ți s-a întâmplat.

Va deveni mult mai ușor de trăit dacă accepți adevărul comun, pe care din anumite motive toată lumea îl uită: „Nu există succes și fericire în viață fără căderi!”

#2.

Toată lumea trebuie să renunțe la oameni. Dacă cel mai bun prieten al tău te trădează. Sau dacă o persoană dragă te lasă la greu. În astfel de momente, inima se rupe de durere. Se pare că în nimeni nu se poate avea încredere, în așa mod nu vei avea nimic bun în viață.

Încercați să priviți ce s-a întâmplat dintr-o altă perspectivă. Înțelegeți că oamenii care au dezamăgit nu sunt altceva decât lecții utile. Ei ne întâlnesc în calea vieții noastre cu un singur scop: de a ne ajuta să înțelegem ceva despre noi înșine și despre viață în general.

Cele mai dramatice schimbări din viața noastră apar după ce trăim dezamăgiri severe. Ele sunt cele care devin impulsul creșterii noastre și ne ajută să luăm deciziile corecte.

#3.

Nu avem voie să ne schimbăm trecutul. De exemplu, bifați ziua în care ați decis să începeți să vă întâlniți cu o persoană care mai târziu v-a frânt inima. Sau luați o altă decizie care nu este greșită.

Adevărul crud al vieții: trecutul va rămâne pentru totdeauna așa cum a fost. Dar asta nu înseamnă că nu îți poți schimba viitorul! De ce ar trebui trecutul să ne atârne ca o piatră grea de gât ani de zile, determinând acțiunile noastre actuale și pe noi înșine?

Faptul că ai eșuat sau nu ai avut noroc nu înseamnă că așa va fi întotdeauna. Ne alegem scenariul de viață. Prin urmare, îți poți schimba viața în orice moment – dacă există o dorință.

Lasă trecutul în trecut și începe să lucrezi pentru viitorul tău. De la zero. Cu încredere că totul se va rezolva.

#4.

Cel mai rău lucru pe care îl putem face pentru noi înșine este să ne oprim asupra presupunerilor și gândurilor nepotrivite. Acesta este un fel de „joc mental” atunci când începem să ne dăm seama de ce cineva nu ne-a salutat, sau nu a răspuns la mesaj, sau nu suntem promovați la job dintr-un motiv.

În loc să faci această activitate inutilă, învață să trăiești pentru ziua de azi și bucură-te de fiecare moment din ea. Nu-ți face griji, doar trăiește.

Lăsați timpul să răspundă la toate întrebările. Când începi să o faci în locul lui, devii doar mai confuz și mai dezamăgit.

#5.

Faptul că ceva frumos din viața ta a dispărut pentru totdeauna nu înseamnă că altceva nu va veni – poate va veni ceva chiar mai bine. Viața este mișcare înainte și progres.

Așa cum a spus protagonistul romanului lui Jaroslav Hašek „Aventurile bunului soldat Schweik”: „Nu a existat niciodată așa ceva până acum”. Deci, dacă ai terminat de citit o carte uimitoare de care te-ai bucurat, trebuie doar să iei o alta de pe raft. S-ar putea foarte bine să fie și mai interesantă decât precedenta.

Până la urmă totul merge bine. Bolile se vindecă, problemele se rezolvă. Trebuie să crezi și să speri – și fericirea va veni.

#6.

Chiar și atunci când ți se pare că totul este atât de rău, fii recunoscător. Oricât de sălbatic sună. Începe-ți ziua cu recunoștință.

Pentru faptul că te-ai trezit, spre deosebire de mii de oameni de pe planetă, pentru care soarele nu va mai răsări niciodată. Pentru că ești sănătos și poți să mergi cu propriile tale picioare. Pentru faptul că cei dragi și prietenii tăi sunt în viață și bine. Da, doar în viață! La urma urmei, viața este frumoasă!

Cel mai simplu și eficient mod de a scăpa de gândurile negative este să mulțumești destinului pentru toate lucrurile pe care le ai. Și fă-o în fiecare zi!

#7.

„Toate deodată” – se întâmplă doar în basme și telenovele ieftine.Unele lucruri necesită timp. Multe dintre ele necesită luni sau chiar ani.

Faptul că ceva nu a funcționat pentru tine în aceeași secundă nu înseamnă deloc că nu va funcționa niciodată din nou. Răbdare, trebuie să ai doar răbdare. Aceasta este formula fundamentală pentru succes și o abordare înțeleaptă a vieții. Merită să înțelegeți că tot ceea ce ați planificat, ceea ce visați, cu siguranță se va împlini. Dacă lucrezi la asta și stai calm. Toate vor fi la timpul lor.

#8.

Dacă nu ar fi noapte, atunci nu am putea admira niciodată stelele de pe cer. Zile întunecate și înfricoșătoare se întâmplă în viața tuturor. Necazuri la locul de muncă, boli ale copiilor, despărțire de cei dragi, trădare… Lista este nesfârșită.

Dar toate aceste încercări ne fac mai puternici. Uneori trebuie să treci prin durere și disperare pentru a descoperi ceea ce se ascunde adânc în tine. Ceva care ne va face cea mai bună versiune a noastră.

Așa că nu-ți fie frică de noapte. La urma urmei, după ea, cu siguranță vor veni zorii. Și asta este minunat!

#9.

Oamenii cu care petrecem timpul ne influențează mult mai mult decât ne putem imagina. Chiar dacă nu observăm.

Dacă sunt oameni pozitivi și apropiați, atunci ei te inspiră și pur și simplu nu mai este loc sau timp pentru gândurile negative. Dar cei negativi acționează distructiv și negativ. Gândurile și critica la adresa tuturor vă fură fericirea voastră. Picătură cu picătură.

Prin urmare, există un singur sfat: fugiți de ei!

#10.

Pentru o viața fericită, o singură dorință nu este suficientă. Ar trebui să-ți schimbi gândirea. Gândurile negative sunt ca buruienile. Vor crește la infinit până le „smulgeți” pe toate până la ultimul.

Așa că încearcă să gândești mereu pozitiv. Alungă negativitatea și tot ceea ce te trage înapoi și nu îți permite să crești și să te dezvolți.

Și invers, gândește întotdeauna pozitiv. Și lucrurile bune vor veni. Principalul lucru este să „gândești în mod regulat pozitiv”!